Spring til indhold
Hjem » Artikler » VOXPOP: Universitetsvalg i Samfundsfaglig Kantine

VOXPOP: Universitetsvalg i Samfundsfaglig Kantine

Gustav studerer Statskundskab på 3. semester

Ved du at der er valg den 11-14 november?

”Ja (griner og kigger sig omkring på alle valgplakaterne).

Har du hørt om det gennem andet end valgplakaterne?

”Nej, det har jeg faktisk ikke.”

Har du tænkt dig at stemme i år?

”Ja det har jeg. Jeg læser statskundskab, så jeg føler næsten det er min pligt.”

Hvad tror du der skulle til for at øge interessen for universitetsvalget?

”Vi har lært på Statskundskab, at det kan øge vælgerdeltagelsen hvis man offentliggør statistikker over steder, hvor folk ikke stemmer. Den der skam, der følger med over ikke at stemme. Så kunne man prøve at illustrere stemmeprocenten for de forskellige fakulteter. Se om det ville have en positiv effekt på stemmeprocenten. Derudover kunne man selvfølgelig også bare oplyse meget mere. Vise hvad de eksempelvis har opnået.”Andreas studerer også statskundskab på 3. semester.

Ved du at der er universitetsvalg d. 11-14 november?

”Ja – plakaterne er svære at undgå.”

Har du tænkt dig at stemme?

”Ja, men har slet ikke sat mig ind i det endnu. Aner ikke hvem jeg vil stemme på og sådan. Stemte ikke sidste år, men i år har jeg tænkt mig at stemme.”

Har du nogle bud på hvad der kunne øge interessen?

”Jamen udover plakaterne, så synes jeg ikke rigtig der er noget oplysning. Der er selvfølgelig deres stande og sådan, men ellers hører man ikke ret meget om det. Man hører ikke rigtig imellem valgene, hvad der egentlig foregår og hvad man egentlig får ud af de her udvalg. Jeg savner mere opmærksomhed på processen mens de sidder. Det er jo det, som skal trække nogle til. Så ved man ligesom hvad man får indflydelse på og hvad der foregår.”

 

Studerende på 5. semester fra Økonomi og Politik

Ved I at der er universitetsvalg d. 11-14 november?

”Ja det ved vi godt. Der er jo plastret til med plakater over det hele.”

Haha ja, så er det også svært at undgå. Har i så tænkt jer at stemme?

”Nej, jeg stemmer af principielle årsager ikke på noget jeg ikke ved noget som helst om. Jeg savner virkelig oplysning. Jeg savner at høre noget mere om det.”

Nu er i lidt selv inde på det, men hvad kunne i forestille jer der skulle ske for at folk stemte noget mere?

”Virkelig bare god gammeldags oplysning. Vi hører intet om det, og vi aner ikke hvad det går ud på. Man har ikke nogen fornemmelse for, hvad ens stemme betyder. Oplysning ville være gavnende for den lave stemmeprocent.”

 

Birgit studerer Statskundskab på 5. semester

Ved du at der er universitetsvalg d. 11-14 november?

”Ja. Det er svært at undgå hernede.”

Har du tænkt dig at stemme?

”Ja det har jeg, selvom det ikke betyder meget for mig.”

Hvad tror du der skulle til for at øge interessen for universitetsvalget?

”Måske lidt mere information og oplysning evt. gennem sociale medier.”

 

At den Samfundsfaglige Kantine er en højt prioriteret vælgergruppe, er ikke til at tage fejl af på baggrund af de utallige valgplakater der pryder væggene og vinduerne. Alligevel savner de studerende grundlæggende oplysning og information om, hvad valget egentlig drejer sig om, hvilket ifølge dem er årsagen til den lave stemmeprocent.