Spring til indhold
Velkommen til Pustehullet, hvor der er plads til at trække vejret og reflektere over livets store og små spørgsmål. Hver anden uge vil en ny gæst pryde programmet, og samtalerne vil flyde frit. Lyt med og lær mere om hvad der rører sig ude i den store verden, i dit lokalsamfund, i dine medmennesker, og måske endda også i dig selv. Vært: Frederik Trabjerg

Pustehullets Postkasse

Har du en kontroversiel mening om studielivet, du gerne vil dele eller noget, du undrer dig over? 🧐 Synes du for eksempel, at SU’en burde bortskaffes, eller at alle kantiner burde servere vegansk mad? Så skriv ind til Delfinens Podcast, Pustehullet, på mail pustehullet@sr.au.dk, hvor vi tager alle emner op og diskuterer dem.

Pustehullets vært:
Frederik Trabjerg

Episode 12: Anne-Marie Rindom

I denne episode er Anne-Marie i studiet. Udover at studere en kandidatgrad i idræt, er hun samtidig elitesportsudøver, hvor hun dyrker sejlsport på allerhøjeste niveau. Hun har vundet tre verdensmesterskaber og en enkelt OL guldmedalje, som hun vandt ved legene i Tokyo i 2021. Og selvom hun nærmest ikke kan lade være med at vinde kan Pustehullet, helt eksklusivt afsløre, at hun faktisk ikke er særligt glad for champagne.

Episode 11: Anders

I denne episode er Rasmus Emil med gæstevært, Sebastian Scott i studiet, hvor Anders er inviteret med. Emnet for podcasten er at have prøvet sig selv af på mere end én uddannelse. Anders har selv haft en kringlet vej for at finde sin helt egen plads i uddannelseslabyrinten, hvor han i en alder af 32 har fundet sig til rette som journaliststuderende. Forinden valgt han blandt andet at tage et sabbatår som 17 årig for at arbejde i butik inden han kunne prøve sig selv af som kokkeelev. Derudover deler den livskloge Anders gavmildt ud af plakatværdige quotes og gode råd.

Episode 10: Anna Thusgård

Denne gang er Anna Thusgård en tur i studiet til en snak om hvordan det egentlig er at være ung studerende og stille op til et folketingsvalg for Socialdemokratiet. Snakken går blandt andet på hvilke fordomme man som ung, kvindelig politiker bliver mødt med, samt hvilken kage, der måske kan hjælpe med at skrabe stemmer sammen.

Episode 9: Jacob Bundsgaard

I dette afsnit er Aarhus borgmester anno 2022 Jacob Bundsgaard med inde til en snak om lokal top politik og hvordan man som studerende  kan gøre sin indflydelse gældende på den lidt større scene. Jacob Bundsgaard har en lang karriere i dansk politik bag se og deler ud af sin store erfaringer og anekdoter. Lyt med her.

Episode 8

I denne episode handler det om det frivillige liv, og alle de mange positive ting det fører med sig. Christina er frivillig gruppeleder i studenterbaren ved Studenterhus Aarhus. Christina nævner blandt andet det sociale aspekt som pull faktor samt hvordan påskønnelse og skulderklap er en drivkraft i sig selv. Hør med, og lær om alle de gode ting ved at være frivillig, og hvorfor netop du skal hengive din tid til frivilligt arbejde.

Episode 7: Studenterlinjen

I dette afsnit er Christoffer fra Studenterlinjen med inde til en snak om hvad Studenterlinjen er og hvad man som studerende kan bruge den til. Christoffer er en af de frivillige hos Studenterlinjen, som er en hotline til studerende, der enten kunne bruge et godt råd eller bare mangler en at snakke med. Fokusset denne gang er primært på eksamensangst og -stress og hvordan man kommer det til livs.

Episode 6: Eva Lise Eriksen

Denne gang er international koordinator på ARTS, Eva, Lise Eriksen, med indenfor til en snak om muligheden for udveksling og de mange spændende ting, det indebærer. Så hvis du går og drømmer om at komme på udveksling, skal afsted på næste semester, eller hvis du bare godt kan lide en god podcast med en interessant gæst, jamen så siger vi bare værsågod at lytte.

 

Episode 5: Rasmus Nørby Pedersen

I denne episode er Rasmus inviteret med indenfor til en ærlig snak om det at tage en pause fra studiet. Derudover kommer vi ind på hvordan man tackler stressende perioder samt pres fra hjemmefronten og de forventninger, der er til en om at lykkes. 

Link til LARM: https://open.spotify.com/artist/4xesizru71HkOZz0RfX20u?si=rXzWbCElQHuaBz1Abu5v7w  

260902169_392529439222026_3125161103192809092_n_edited

Episode 4: Studenterrådets retshjælp

I denne episode dykker vi ned i hvad Studenterrådets retshjælp tilbyder, hvem der kan hjælpes samt hvilke sager de sidder med. Derudover ledes snakken også hen på hvad jurastudiet indebærer, hvilke fredagsbarer, der egentlig er fede og hvilke fremtidsdrømme de hver især har.

Episode 3: Ditte Fredensborg(S) og Morten Møller Sørensen(V)

Nu nærmer dagen sig, hvor vi alle sammen skal sætte vores kryds to steder; nemlig til kommunalvalget og regionrådsvalget. Men hvad er regionalpolitik overhovedet, og hvem skal du stemme på? Hvis du ikke kan svare på de spørgsmål, så bare rolig. I denne episode er Ditte Fredensborg (S) og Morten Møller Sørensen (V) med inde til en snak om hvorfor regionalpolitik er vigtigt for lige netop dig, og hvorfor det er så vigtigt at få brugt sin grundlovssikrede, demokratiske ret og stemme til valget d. 16. november. Derudover snakker vi om hvordan det er at være ung i det politiske miljø, hvordan man får studielivet og det at føre valgkamp til at hænge sammen, og en masse andre spændende ting som du er nødt til at høre programmet for at finde ud af. 

 

Episode 2: Loa Mortensen

I denne episode er studenterpræst, Loa Mortensen inviteret ind til en snak om hvad hun egentlig går og hjælper de studerende med. Snakken vandrer frit og berører emner som ensomhed, ærlighed, adspredelse og selverkendelse. I løbet af samtalen er der en overhængende fare for at lære noget nyt om sig selv, så lyt endelig med.

Episode 1: Morten Pilegaard

I denne episode er underviser Morten Pilegaard inviteret med i studiet, hvor der blandt andet bliver snakket om trivslen blandt de studerende.