Mød redaktionen

Hvem står bag artiklerne på Delfinen?

På denne side kan du møde alle fra Delfinens redaktion og få et indblik i, hvem der sidder bag tasterne til dine favorit artikler.

Kunne du tænke dig at blive en del af fælleskabet? Ansøg her.

Amanda Bundgaard Larsen

Jeg hedder Amanda og jeg er fra Vestjylland. Jeg læser Nordisk Sprog og Litteratur, men jeg læser ikke nok tykke bøger. Derimod rejser jeg. Jeg er nemlig helt absurd nysgerrig. Jeg vil se, hvad det hele handler om, og hvad de laver derhenne, og hvad foregik der lige derovre. Jeg vil vide det hele.

Og så skriver jeg. Jeg skriver om stort og småt. I mine noter kan man finde alt fra en sjov Instagram caption til et stykke tekst om noget større. En sætning kan fundere i mit hoved en hel dag, indtil jeg får den skrevet ned. Min seneste note ser sådan her ud: ‘’Jeg er tilhænger af; pyt, det ved vi til næste gang, så blev vi så meget klogere, det går nok. Når vi engang i mellem har udtalt de sætninger, så betyder, at vi har gjort noget. Ikke nødvendigvis noget godt, men vi har gjort noget, og vi har lært noget.’’ Og sådan er mit forhold til universitetet og til livet. Det handler om at lære, og som der står på AUs skilt; det er det, du er her for. 

Josephine Bech

Jeg er Jose, nogle siger også bare Jos. Jeg er 24 år og bor i Aarhus, hvor jeg studerer Nordisk sprog og litteratur med tilvalg i journalistisk formidling (Yay for et studie, hvor skønlitteratur er en del af pensum).

Jeg elsker ordet ‘hvorfor’ og er mester i at bruge det. Jeg elsker sneklædte landskaber. Jeg elsker at se havets uendelige, bevægende overflade, og hvis solen skinner samtidig, føler jeg ikke, der er noget bedre i hele verden. Jeg er flittig bruger af mit TV, men jeg elsker også musik og sport mindst lige så højt – og så er jeg super fascineret af astrologi, selvom jeg egentlig slet ikke tror på det. Jeg elsker sneakers og mener ikke, man kan få for mange. Og nå ja, så elsker jeg at skrive for Delfinen om alt mellem himmel og jord.

Johanne Nissen

Jeg hedder Johanne og kommer fra Aarhus. Jeg er nok, hvad man vil kalde en ekstrovert, der mest af alt elsker at have folk omkring mig. Men på trods af det, har jeg også en tendens til at forsvinde i mine egne tanker – ofte i timevis. Det var nok også det, der gjorde, at jeg i sin tid valgte uddannelsen Nordisk sprog og litteratur, hvor jeg får lov at analysere alle afkroge af verden. Lige nu er jeg dog på tilvalg i Retorik, hvilket lærer mig at formidle de mange reflekterende tanker, jeg gør om verden. 

Formidling og fortællinger er grunden til at jeg er her på Delfinen, og siden jeg var barn, har jeg elsket at fortælle. Jeg elsker samtidig at opleve fortællinger, hvad end det er i litteratur eller film, selvom jeg kan være dårlig til at finde tid til det. Hvad jeg ofte finder tid til istedet er fordybelse i kreative projekter og dybe samtaler over en øl. 

Jeppe Riis

Jeg kommer fra Vejle – byernes by. Jeg studerer idéhistorie, og skal forhåbentlig snart på tilvalg i samfundsfag. Jeg elsker musik, Ringenes Herre og gode spisesvampe. Jeg drikker øl, læser Marx og drømmer om en bedre verden.
På idéhistorie lærer vi at stille de grundlæggende spørgsmål. Spørgsmål ved verden, samfundet og meningen med livet. Det er det, som jeg også ønsker, at gøre når jeg skriver. Jeg ønsker at stille spørgsmål, der kan gøre mig selv og mine læsere klogere – og ikke mindst mere kritiske. Kun ved spørgsmålet og kritikken bliver vi klogere, og kun ved at blive klogere kan vi igen skabe en bedre verden.

Marta Lønne Jensen

Jeg hedder Marta, og jeg er fra Esbjerg. Jeg læser fysik med tilvalg i astronomi, nok på grund af en nysgerrighed om, hvordan verden virker, og hvad der er derude. Jeg kæmper for en verden med ligestilling for alle – også indenfor naturvidenskab. Fysik er ikke kun for gamle, hvide mænd! På Delfinen er jeg illustrator, så selvfølgelig elsker jeg at tegne. Det er en måde at udtrykke mig selv kreativt og slippe lidt væk fra unilivet. Som voksen har jeg lært at turde nye ting, og har opdaget, hvor fedt kunstskøjteløb er, men jeg har også lært at sige nej til det, jeg faktisk ikke vil. Jeg foretrækker fredagsbaren fremfor store fester, men jeg foretrækker min sofa fremfor fredagsbaren, og det er helt okay.

https://delfinen-magasin.dk