Spring til indhold
Hjem » Artikler » Vært på Delfinens nye podcast: “Der har manglet en podcast om trivsel og studieliv”

Vært på Delfinens nye podcast: “Der har manglet en podcast om trivsel og studieliv”

Billede: Privatfoto

Mange studerende kan nok nikke genkendende til, at studielivet ikke altid er en dans på roser. Og de studerende mangler viden om, at der er hjælp at hente fra AU’s side, når trivslen tager et dyk – det mener i hvert fald Frederik Patrick Trabjerg, der er vært på Delfinens nye podcast, Pustehullet. Vi har taget en snak med ham om, hvordan han med Pustehullet vil åbne op for en samtale om trivsel

FAKTABOKS: Frederik Patrick Trabjerg læser international virksomhedskommunikation i engelsk på femte semester og skal til at skrive sin bacheloropgave. Ved siden af studiet har han kastet sig ud i at lave Delfinens splinternye podcast, Pustehullet – det selvom han aldrig har lavet podcasts før. Og så er han rigtig glad for citronmåne, særligt den fra DanCake.

Hvad end du er typen, der nyder at høre podcasts på cyklen, mens du ordner vasketøjet, eller når du spiser et syrligt-sødt stykke citronmåne, så håber Frederik Trabjerg, at Pustehullet vil være den næste podcast, du putter i ørerne. Men hvad er Pustehullet egentlig for en podcast? Det har vi taget en snak med Frederik om.

 
“I Pustehullet taler vi om mange ting, og det er brede temaer, vi forholder os til” fortæller Frederik, “men overordnet handler podcasten om studielivet”. Emnerne og og programmets gæster skal være relevante for alle studerende, uanset hvad man læser: ”Jeg forsøger så vidt som muligt at komme bredt omkring i forhold til alle facetter af studielivet. Podcasten handler om, hvordan studerende har det og dealer med ting, og selvfølgelig også hvilke tilbud AU har for studerende, som mistrives.”

Pustehullet er altså en samtalepodcast, der spænder bredt. Her er der plads til at trække vejret og reflektere over livets store og små spørgsmål, og dette gør Frederik hver uge sammen med en særlig gæst. Han håber, gæsterne kan inspirere lytterne til fordybelse med deres personlige perspektiver, både på trivsel og på, hvad der rører sig ude i verden. ”Gæsterne, vi har inde i podcasten, er nogen fra AU’s forskellige tilbud til studerende, der mistrives, blandt andet studenterpræster, undervisere og retshjælpere” fortæller han, ”men det er også andre mennesker, som jeg finder inspirerende”.

Et hyggeligt og lærerigt pusterum

Da jeg spørger Frederik, om han selv kunne have brugt en podcast som Pustehullet, da han var ny studerende, svarer han prompte: “Ja – i podcasten snakker jeg om ting, som jeg selv tænker, det kunne have været rart at have vidst, dengang jeg selv startede som studerende på AU”. ”Jeg vidste godt, at der var en studenterpræst, men alle de andre tilbud anede jeg slet ikke var der – psykologhjælp, retshjælp og sådan nogle ting. Jeg vil gerne være med til at sprede budskabet om, hvad der er af muligheder, og hvad AU tilbyder af hjælp”. Det er altså Frederiks forhåbning, at podcasten kan fungere som en hjælpende hånd, særligt for nye studerende : ”At man trives godt synes jeg er meget vigtigt som studerende, især hvis man er helt ny, kommer fra et andet sted og ikke har noget netværk i byen. Der kan podcasten forhåbentlig være en støtte”.

Ud over at være informerende, skal podcasten også fungere som et pusterum – deraf navnet Pustehullet. Frederik er inspireret af andre samtalepodcasts, hvor stort og småt vendes, både til gavn og for hyggens skyld: ”Denne her uformelle snak, hvor man som lytter er med som en flue på væggen, synes jeg selv er hyggelig. Men samtidig får man jo også noget ud af det, fordi man får lov at lytte med på snakke mellem kloge mennesker”, siger han og fortsætter: ”I en hverdagssamtale kan snakken gå i alle retninger, og det er det, jeg vil ramme. Noget der også er afslappende og afstressende for folk at lytte til”. Gæsterne er lige så centrale for programmet som temaet om trivsel, og de skal fungere som inspirationskilder for lytteren med deres perspektiver på verden og på livet – ”det er i hvert fald mit mål med det”, tilføjer Frederik til slut.

Citronmåne fra DanCake

Podcasten er endnu i sin spæde begyndelse, og Frederik håber, at mange vil have lyst til at lytte med og tune ind på podcasten. Ifølge ham tilbyder den noget, der før har manglet, nemlig muligheden for at kunne reflektere over sin egen trivsel: ”Jeg synes, man skal lytte med, hvis man gerne vil blive klogere – både på studielivet, men også på sig selv” siger han og tilføjer grinende: ”Og så har jeg en meget klar ambition med podcasten, som er, at jeg vil have DanCakes Citronmåne til at sponsorere den!”

Om dette lykkes for Frederik, kan vi dog kun gisne om. 

Nye episoder af Pustehullet ruller ud hver uge, og den kan findes der, hvor du hører dine podcasts. Den er ganske gratis at lytte til.