Spring til indhold
Hjem » Artikler » Vær spontan – på en hverdag!

Vær spontan – på en hverdag!

Tekst: Rasmus Bach Frandsen og Marie Lundorff Kristensen

Det er måske ikke alle, der ved det, men blot et stenkast fra Strøget i Aarhus kan man få en lille og delikat bid af Persien – krydret med en efterfølgende tur i biografen.

Både de persiske tæpper og den iranske kunst er med til at skabe en hyggelig atmosfære fra første øjeblik, når man træder indenfor i den persiske restaurant Rivas nær Strøget i Aarhus. Alle aftener – lige med undtagelse af søndag – slår Rivas dørene op for et væld af mellemøstlige retter.

Nu har restauranten udvidet menukortet og fundet på konceptet HverdagsSpontanitet. HverdagsSpontanitet betyder kort fortalt, at du mandag, tirsdag eller onsdag kan besøge restauranten og nyde først en velkomstdrink, derefter en buffet og til sidst slutte aftenen af med en tur i biografen.

En unik hverdagsoplevelse

Delfinens to udsendte besøgte Restaurant Rivas en kold og mørk vinteraften. Det forstærkede fornemmelsen af at komme til Mellemøsten, da vi trådte indenfor i den varme og hyggelige restaurant. Vi blev mødt af en særdeles venlig vært, der livligt og passioneret fortalte os om restaurantens nye koncept:

”Vi vil gerne være med til at vise aarhusianerne, at man sagtens kan få en unik oplevelse på en hverdag uden at det skal koste alverden – at gå ud at spise og at tage i biografen hører ikke kun weekendaftenerne til”, sagde han. Efter at have drukket vores velkomstdrink gik vi i gang med buffeten, der viste sig at være på et ganske højt kulinarisk niveau.

Alle retterne på buffeten var naturligvis persiske specialiteter – særligt krydret lamme- og oksekød, laks tilberedt med krydderier, en masse forskellige småretter og sågar ris med safran. Til buffeten hørte også en udmærket salatbar, der dog virkede lidt fordansket i forhold til den meget autentisk mellemøstlige buffet.

Billigt med et lille ’men’

HverdagsSpontanitet koster 199 kroner per person. For de penge får man velkomstdrink, buffet, biografbillet og 4,4 liter popcorn til filmen. Det er som udgangspunkt billigt – især med buffetens høje kvalitet taget i betragtning.

Der er dog et lille ’men’ ved konceptet, som man skal være opmærksom på. Hvis man ønsker at drikke andet end vand til sin mad, koster det ekstra. Delfinens udsendte delte en flaske husets rødvin til buffeten, som kostede 199 kroner. Således løb den samlede regning for aftenen op på 597 kroner for to personer. Stadig billigt, restaurantens kvalitet taget i betragtning, men måske ikke billigt, at man – i det mindste som studerende – kan tillade sig at være spontan alt for mange hverdage i løbet af en måned.

Det lille ’men’ til trods må restaurant Rivas, dets lækre mad og konceptet om hverdagsspontanitet i det hele taget dog stærkt anbefales at prøve. Restaurant Rivas er vitterligt en restaurant af høj kvalitet.