Spring til indhold
Hjem » Artikler » Unge forfattere gør det selv

Unge forfattere gør det selv

  • af

Iværksættere ordner alt selv. Møder, lønninger, bekymringer. Og lægger man et forfatterskab oveni det, har man en selvudgiver.

Af Eline Eggers

Han trommer let med fingrene på tastaturet. Den bærbare computer er fyldt til randen med markedsføringsplaner, pressemeddelelsesskitser og kontakter i bogbranchen. Krøllede notepapir med kuglepenskruseduller ligger spredt ud på det lille bord.

”Det var noget af det allerførste, jeg lavede.” Kasper Selmar Pedersen er selvudgiver. Hans øjenlåg er tunge og trætte. Han har installeret sig i den store aula på Handelshøjskolen i Aarhus, og de sidste mange måneders tanker har været fokuseret på bogen. Han lægger den foran sig. ”Tanker fra en rus.” Den ligner til forveksling en, der kunne ligge hos Gyldendal. Men det gør den ikke.

11. oktober udkom bogen og Kasper Selmar Pedersen har hældt spandevis af hjerteblod, bekymring og tid ned i den. ”Hvis du drømmer om kun at skrive, så skal du ikke selvudgive. Du bruger 55% af tiden på at skrive, mens de 45 % går til alt andet.”

For Kasper Selmar Pedersen er det alligevel det værd. Den viden han har fået med sig er guld værd og har givet ham mod på iværksætteriet. ”Jeg gør det her fordi det giver mig rigtig meget erfaring. For mig er det mit eget lille iværksætterprojekt, og derfor havde jeg på intet tidspunkt forlagene i tankerne.”

 

For Kasper Selmar Pedersen handler det om meget mere en blot at udgive en bog. Først og fremmest handler det for ham om at sætte fokus på alkoholkulturen på de danske universiteter og de negative konsekvenser heraf, ikke mindst omkring studiestart. For det andet handler det om at tage sin karriere i egen hånd og gøre noget ved det, der rykker i én. Det handler om entreprenørskab. Om at skabe. Og om at få noget op at stå, som lige før var en tanke. ”Det ville være synd, hvis jeg ikke tog muligheden for at tilegne mig den erfaring.”

Underskudsforretning eller ej

Kasper Selmar Pedersen klikker ind på sit Google-drev. Her bugner bogens fremtidsplaner. Han kigger panderynkende på de forskellige faner. Promoveringen af bogen står Kasper Selmar Pedersen selv for, ligesom han samtidig forsøger at igangsætte en debat omkring alkoholkulturen. Det lyser ud af ham, at han trænger til ferie, men det har han ikke i sinde at gøre.

”Det her, det betyder mere for mig end det gør at komme ud og rejse, så hvis det skulle gå hen og blive en underskudsforretning, så er det okay.”

Det er en hård proces, når man står på helt egne ben med hele udgivelsesprocessen. Men for Kasper Selmar Pedersen er det entreprenørånden og bogens vigtige tema, der giver det hele mening. ”Jeg brændte for dette projekt og jeg kunne ikke vente på forlagenes lange ventetider og krav. Der er en kunstnerisk frihed i at udgive selv. Jeg tror ikke, at jeg fremadrettet skal være forfatter, men det har givet mig en ekstrem værdifuld erfaring.”

”Tanker fra en rus” kan købes på www. kasperselmar.dk og koster 149 kr.

12169732_10207514176030488_1286771591_o