Spring til indhold
Hjem » Artikler » Under huden på datalogisk fredagsbar

Under huden på datalogisk fredagsbar

Tekst og foto: Anna Eva Heilmann 

Navn: Frederik

Alder: 27

Datalog / Formand for Fredagscafén – Fredagsbar for datalogi og it

Hvad laver I af aktiviteter, for at indgyde lidt sjov på studiet?

Jeg arrangerer to gange om årligt et spil ‘Dødsquake’. Forestil dig 16 dataloger og IT’ere, der sidder og drikker sig fulde i en kælder, imens de spiller ‘first person shooter’-spillet Quake 3 på deres bærbare. Det er enormt sjovt at være tilskuer til deltagere, der kæmper sig igennem 5 timers øl med skældsord og latter. Jo flere man skyder, jo mere øl skal man drikke – de gode spillere bliver straffet med øl, og de knap så gode får en fordel. Vinderen er den person, der først har drukket 16 flaskeøl. Så det er bestemt ikke for RUS’er.

Der er også mulighed for at komme forbi vores fredagsbar og prøve kræfter med vores øllefant. Det er ikke en flaskeåbner men en vandkande-elefant. Hvis jeg står i bar, og du kan drikke den fyldt op til røven med fadøl på 1 minut eller under, så giver jeg gerne indholdet 🙂

Har hørt rygter om, at I har en full-size Justin Bieber-figur i jeres bar? hvorfor?

De sidste mange år har vores tema i baren været i en eller anden forstand ‘pink’. I år fik vi en idé om, at vi skulle have karaoke. Og hvad er mere ømt end dataloger og IT’ere, der forsøger at synge med på Justin Bieber. Figuren var en fin tilføjelse, og han kostede kun 400 kroner. Han døde dog under fødseldagen og måtte genoplives til ‘Staying Alive’.

Vi har hørt, I har jeres egen øl?

Vi insisterede på, at Aarhus Bryghus lavede et nyt bryg af deres øl, Drageblod. Men for at de kunne få det til at løbe rundt, så skulle vi købe det meste af brygget. Det gjorde vi så og fik vores egen etiket på. Vi har kaldt den ‘dBock’ der spiller på ordet ‘debug’ altså ‘at fejlfinde’ i programmel, og så er det selvfølgelig en bock. Hvis man skal prøve den, skal man skynde sig. Vi har de første par uger solgt over halvdelen.

Hvordan klarer I at have så få piger på studiet?

Nogle gange går det galt. Alkohol og manglen på kvinder resulterer i dataloger uden overtøj der synger med på Mulan’s ‘Rigtige Mænd’.

Synes du selv I det sjovt på studiet?

Vi ved godt vi nørder, men vi har masser af selvironi og har det fedt!

Sendt fra min vim editor