Spring til indhold
Hjem » Artikler » UDLANDSSEMESTER – Kan du få en plads med Erasmus?

UDLANDSSEMESTER – Kan du få en plads med Erasmus?

Nu vi går den mørke tid i møde, kan man let fristes til at skifte våde sko og vante omgivelser ud med spændende eventyr i udlandet – i det mindste for et semester. Men hvor gode er dine muligheder egentligt? Se med her!


Let:
Studerende på sproglige uddannelser har lettest ved at rejse ud. Uddannelserne er indrettet, så du ikke går glip af noget fagligt herhjemme, og hvis du også søger et mindre populært universitet, er du næsten sikret en plads.


Middel:

AU laver mange udvekslingsaftaler, men der er kun et bestemt antal pladser på hvert universitet. Du har bedst chancer, hvis du har et højt karaktergennemsnit eller går på kandidaten, da du så får forrang.


Svært:
Der er rigtig mange der kæmper om pladsen på de populære universiteter. Du kan vælge selv at betale for udvekslingen som ”free mover”, men prisen for et semester kan let være over 100.000 kr.


Se mere på studerende.au.dk/rejsud/
Deadline for at søge er 1. december


OBS: Du risikerer ikke at kunne blive gymnasielærer, hvis du rejser ud, fordi du ikke får de fag, som danske gymnasier kræver, i udlandet. Dette har de sproglige uddannelser dog taget højde for.
Husk at tjekke med din egen studievejledning, hvis du er i tvivl.