Spring til indhold
Hjem » Artikler » Tylsløjfer og ølbilletter

Tylsløjfer og ølbilletter

”En stor uopfordret ansøgning”, kalder Studiejob Aarhus karrieremarchen, som løb af stablen fredag den 1. Oktober.

af Linnea Fonfara

Arrangørernes succeskriteriet lyder på mere end 50 deltager. Mindst 50 studerende skal marchere fra domkirken til mølleparken. Mindst 50 studerende skal hjælpe de århusianske virksomheder med at få øjnene op for de studerende. Mindst 50 studerende.

Fredag den 1. oktober står lidt over 50 studerende så klar foran Domkirken. Succes. De vil marchere sig til flere relevante studiejobs.

”Marchen er ment som et opråb til de århusianske virksomheder omkring det uudnyttede potentiale, som ligger i os studerende”, som Studiejob Aarhus siger.

Klokken 14.45 får de fremmødte, foruden en rød tylsløjfe, udleveret skilte og tuscher, så de kan skrive deres kompetencer op.  Det er noget af en udfordring, for som studerende er man ikke vant til at italesætte egne kompetencer. Da skiltene er blevet fyldt ud, holder borgmester Nicolai Wammen en brandtale for de fremmødte. Solen skærer i øjnene, og den ruskende blæst gør det svært at høre talen. Alligevel får Wammen mere end en høflig klappen med på vejen. Efter talen opfordres de studerende til at overholde færdselsreglerne, og så bliver der ellers marcheret mod Mølleparken.

Klokken 15.22 er marchen veloverstået. Deltagerne får sig en sodavand i solen foran biblioteket, og deres indsats belønnes med ølbilletter og gratis medlemskab til Studenterhus Aarhus. Man er privilegeret som fanebære.