Spring til indhold
Hjem » Artikler » Turen går til: Sommerhus

Turen går til: Sommerhus

Besøg en ven i området

Som studerende har mange fået venner på kryds og tværs af landet. Inden dig og familien tager til eksempelvis Blokhus, så overvej om du ikke har en gammel ven i Nordjylland, som trænger til et besøg. Det kan også være en fra studiet, som du ved bor i nærheden. Det der nogle gange kan virke lidt ærgerligt ved universiteterne er nemlig, at vi alle flokkes om de store byer og aldrig får at se, hvor hinanden kommer fra. Nu byder muligheden sig måske for, at du kan lære én af studiekammeraterne lidt bedre at kende.

Start på en ny kalender

Mange har en kalender, der løber fra juli til juli, og den kan du jo passende begynde på allerede nu. Diverse bogbutikker og hjemmesider har mange muligheder (se eksempelvis denne æstetiske kalender fra saxo), ellers har du mulighed for selv at give dig i kast med en bullet journal, hvor du har mulighed for at strukturere en kalender efter dine behov. Her er meget inspiration både at finde på youtube og pinterest, som du passende kan få tiden til at gå med. Fyld kalenderen med de aftaler, som du allerede ved, det kommende semester byder på, eller tjek timeplanner for at notere dit skema

Selvstuder ét interessant emne

Inden du tænker ”Vil hun have mig til at læse i min ferie?”, så er det faktisk en del sjovere, end det lyder. Som litteraturstuderende falder det mig naturligt at læse en masse skønlitteratur, når jeg er på ferie, men jeg ved samtidig også, at der findes mange, som hader at læse romaner, digte og lignende. Men det behøver faktisk ikke være så slemt at læse – du behøver faktisk måske ikke engang at læse for at dykke ned i noget, som du synes er spændende. Overvej om der er et emne, som du synes, at din underviser sprang let hen over i forrige semester, eller et emne som du er blevet bidt af udenfor uni, men som du simpelthen ikke har haft tid til at undersøge nærmere. Selv finder jeg mange emner gennem året, som jeg aldrig finder tid til at dykke nærmere ned i – men nu er tiden her. Selv er jeg nu gået i gang med youtubevideor om kønsteorier og lydbøger om racisme. Der findes mange måder at researche på – bøger, biblioteket, youtube, podcast og lignende, så det er bare med at give sig i kast.

Dyrk oplevelserne

Noget af det fedeste ved ferie er den oplevelse, man tager med sig hjem. Det handler derfor om at se, hvad sommerhusområdet er kendt for og springe ud i det, selvom det lyder kedeligt eller måske for vildt. Et eksempel fra mit eget liv er, at vi i familien vil forsøge os med surfing, når vi tager til Vesterhavet – en oplevelse jeg ikke lige havde forestillet mig, at vi skulle kaste os ud i, og absolut heller ikke noget, som jeg forventer, at vi er særlig gode til. Et dejligt område som Blåvand byder til gengæld på roligere oplevelser som at lave bolsjer eller stearinlys, men derfor er det stadig en oplevelse, nok ulig noget du har prøvet før. Undersøg derfor, hvad dit sommerhusområde er kendt for.

Delfinen ønsker dig en hyggelig tur i sommerhus.