Spring til indhold
Hjem » Artikler » Turen går til: Forældrene

Turen går til: Forældrene

1. Du kan nå alt det, du ikke har tid til normalt

Når du ikke skal farte rundt i Budapest, vandre 25 kilometer i Australien eller noget tredje, men bare være hjemme ved forældrene har du selvsagt mere tid til dig selv og dine projekter. Måske skal du lære at lave surdej, som du ellers fortalte dig selv, at du ville gøre under Corona-lockdown? Eller måske skal du ud i værkstedet og bygge et natbord eller en havestol? Hvad med det Sims-palæ med 20 søjler, fem stuer og otte soveværelser, du altid gerne har villet bygge? Det er nu du har chancen, så bare kom i gang!

2. Dine forældre bliver glade

For de har jo savnet dig! Hvorfor tror du ellers, at de ringer en gang i ugen for ”lige at høre hvordan det går”? Nu kan du catche op på al den kvalitetstid, du skylder dem. Et stjerneskud på den lokale café? En picnic med mors hjemmebagte franskbrød? Måske bare se en god film med Jack Nicholson på sofaen? Dine forældre er lykkelige så længe, at du bare er der. Og måske, hvis du bliver længe nok, opnår du den bonus, at de bliver trætte af, at dine sko flyder i entreen, og at du altid glemmer at tørre spisebordet af efter dig. Dermed kan du selv bestemme, hvornår næste opkald skal være – efter du er kommet hjem til studieværelset.

3. Mors mad er på menuen

Du behøver hverken betale eller lave mad hjemme ved de gamle. Køleskabet og slikskuffen er altid fyldt. Er der noget, som mangler, så skal du bare sige til – det ordner mor og far. Kæmpe besparelse lige dér. Måske du kan komme igennem sommeren med overskud på kontoen? Og medmindre du går på kokkeskole, så skal du ikke bilde mig ind, at du laver bedre mad end de gamle. Din pasta-kødsovs til fire dage når bare ikke mors frikadeller med brun sovs og kartofler til sokkeholderne.

4. Du kan gense alle de gamle venner, der aldrig forlod hjembyen

Vi har dem alle – vennerne, der aldrig forlod hjembyen. Jeg har tit taget mig selv i at tænke, at jeg klarer mig lidt bedre end dem, og mon ikke også du har. Men i virkeligheden har de jo regnet den ud. Mens du brugte fem år på gym og to sabbatår i Vietnam og på højskole, og nu sidder midt i et humaniora-studie med udsigt til arbejds- og håbløshed, tog ham i kaldte ”Mejetærskeren” i 9. klasse en tømreruddannelse. Nu har han fuldtidsarbejde, parcelhus med veluxvinduer, kone, knaldrød Ford Fiesta i garageanlægget, golden retriever og en søn på to, der hedder William. Han tjener med garanti flere penge, end du gør. Inviter dig selv på kaffe, nyd hans nylagte terrasse i bøgeflis (som han stolt fortæller, at han selv har lavet), og græd indeni, mens du siger hej til lille William.

5. Du kan drømme dig tilbage til gymnasietiden på din gamle stambodega

Vinstuen, Bodegaen og Shen Mao er alle glimrende beværtninger, men det er altså ikke det samme som gode gamle ”Birgers Brune Beværtning”, som du hver fredag sad og drak stifter på med vennerne. Ej heller er en tur på havnen med en flaske det samme som at sidde hjemme i havestolen med en lunken kasse Dansk Pilsner. Skriv til dine venner (de er også hjemme ved de gamle) og genopliv den gode, gamle gymnasietid uden penge, men med masser af liv, drømme og sommerfugle i maven.