Spring til indhold
Hjem » Artikler » Tre tips til praktik

Tre tips til praktik

  • af

StagisMedarbejdere05

I forbindelse med at jeg er startet på mit tredje praktiksted, vil jeg fortælle lidt om mine oplevelser og give tre tips, hvis du skal søge praktik.

Tekst af: Mathias Veis

Jeg startede i efteråret 2013 med at læse en kandidat i Retorik på Århus Universitet. Siden har jeg haft et par praktikstillinger, der har gjort mig nogle erfaringer rigere. Dem vil jeg gerne dele.

Praktik

Jeg startede mit praktik-eventyr som presseansvarlig på en meget lille web-redaktion, der hedder Afrika360. I en baggård i København sad vi fem på kontoret. De fire andre skrev om Afrika syd for Sahara. Dengang hørte man i Danmark næsten kun historier om død, sult og ødelæggelse. I stedet publicerede Afrika360 historier om socialt iværksætteri i Nigeria, forfattere fra Sydafrika og andre historier, der ellers ikke normalt kom frem i pressen. Det var min opgave, ene mand, at sørge for at disse historier kom ud.

Senere var jeg i praktik som projektkoordinator hos Humanity in Action, der arbejder med menneskerettigheder og minoriteters vilkår. De arrangerer konferencer, sommerskoler og studierejser for offentligheden. Og alle der arbejder der, brænder for menneskerettigheder. De arbejder gratis i timevis, eksempelvis for at få Tutsi forfatteren Serge Patrick, der havde set sin familie blive nedslagtet under det rwandiske folkmord, til Danmark for at give et foredrag.

I dag er jeg i praktik som projektleder hos brandbureauet Stagis A/S, hvor jeg både arbejder med Stagis’ egen PR, men også assisterer bureauets konsulenter, designere og projektledere i forbindelse med strategisk og praktisk gennemførsel af branding- og kommunikationsprojekter.

Jeg søgte stillingen, fordi Stagis arbejder med at få virksomheder og organisationer til at se, leve og udtrykke deres autentiske identitet. Hvilket er i forlængelse af mit studie på retorik og min interesse i virksomhedskommunikation og identitetsdreven argumentation.

De tre tips:

1: Vælg en praktikstilling, hvor du får meget ansvar.

Min erfaring er, at du vil få mest ansvar i små til mellemstore virksomheder. Men selvom disse steder giver mest ansvar til praktikanten, så kan de være så små, at opgaverne måske ikke er interessante nok. Derfor gælder det om at finde en virksomhed, der har tilpas store opgaver, men stadig er små nok til at give opgaverne til praktikanterne. Hvorvidt du kan få for meget ansvar, er et spørgsmål om, hvor meget du vil arbejde. At jeg fik meget ansvar på Afrika360, betød bare, at jeg måtte arbejde ekstra.

 

2: Vælg med hjertet, og sørg for, at dem du arbejder for også har valgt med hjertet.

Du kommer til at opleve mest, hvis du er og arbejder for en ildsjæl – om det er humanitært arbejde eller bureauarbejde, så arbejd for nogen, der er drevet af det, de laver.

 

3: Lav noget lignende arbejde, før du søger stillingen.

Mit spring fra en bachelor i engelsk og en kandidat i retorik til bureauarbejde er ret stort. Så før jeg søgte, lavede jeg noget frivilligt konsulentarbejde for TEDxKEA og arbejdede som ekstern konsulent hos Toft Kommunikation.