Spring til indhold
Hjem » Artikler » TO SIDER AF SAMME DRINK: TRE FORDELE OG ULEMPER VED ALKOHOL

TO SIDER AF SAMME DRINK: TRE FORDELE OG ULEMPER VED ALKOHOL

  • af

Det er jo efterhånden et bredt anerkendt faktum, at vi er Danmark er fandens dygtige til det der med at drikke en fandens massealkohol. Og hvad end du er typen, der stolt bryster sig af det, når du er i udlandet, eller en, der skammer sig lidt over det, fordi alkoholisme er sådan ret meh og faktisk ikke noget at være stolt af, så er det jo meget hyggeligt at få en enkelt eller to en gang imellem. Eller er det? I hvert fald får du her tre totalt fede fordele, men OGSÅ tre totalt trælse ulemper ved alkohol, så bid i puden skat, og hold godt fast.

TRE TOTALT FEDE FORDELE

SOCIALT OMDREJNINGSPUNKT

Jeg tror, at mange af os kender flosklen “lige mødes til en øl”, eller man enes om at mødes i byen senere. I mange situationer er det at drikke alkohol bare en god undskyldning for at hygge sig med sine venner, eller et udgangspunkt til en date. En social lim, der binder os sammen, om man vil. Og det er altså hyggeligt at være sammen med andre. Specielt når man som folkefærd er kendt som værende liiiidt tilbageholdende og reserverede, så kan det være meget godt lige at blive løsnet lidt op af en øl eller to, hvis det kan resultere i nye bekendtskaber og hyggelige stunder med andre. 

MAN BLIVER LIGE 10 PROCENT FLOTTERE

Enten bliver ens syn lige dét mere sløret efter man selv bliver pløret, eller også får man bare et umådeligt skærpet syn. I hvert fald er det som om, at man lige bliver det pænere efter en lille promilleforøgelse. Jeg siger selvfølgelig ikke, at du har brug for at se godt ud, for det gør du naturligvis i forvejen. Medmindre, at du er sådan en type, der ikke synes, at en fremmed mandsperson skal kommentere på dit udseende. Og desuden har du også en kæreste, der nemt kan smadre mig hvis ikke jeg slapper af; du ser også godt ud. Hvorom alting er, så er der i hvert fald et eller andet ved alkohol, som lige booster selvtilliden og øger ens eget selvbillede, og det er jo meget rart nogle gange.

DU BLIVER LIDT MERE MODIG

I takt med, at ens selvbillede bliver forbedret, stiger modet også. Det kan være meget nice, specielt hvis man er en lidt genert type. Det kan for eksempel være, at du altid godt har kunnet tænke dig at søge et bestemt job, eller invitere en bestemt person ud, men aldrig rigtigt har haft modet til bare at gøre det. Frygt ej, alkohol er din ven.

TRE TOTALT TRÆLSE ULEMPER

DU BLIVER LIDT MERE MODIG

Selvfølgelig er det fedt, hvis dit mod og din ærlighed betaler sig, og at du faktisk får det job eller den date, som du altid har drømt om. Omvendt er det knapt så nice, når du inviterer dit crush ud, hvis deres svar er “ad, nej”, eller at svaret på din jobansøgning er “haha”. Så nogle gange er det ekstra mod måske ikke helt så påskønnet som i andre situationer. Derfor kan det være en god idé lige at lave en risikoanalyse af potentielle udfald for din night out, inden du drikker den syttende fadøl, og selvtilliden stiger dig lidt for meget til hovedet.

TØMMERMÆND 

Den åbenlyse ulempe ved alkoholindtag og den fede aften, du havde dagen før, er, hvor absolut elendigt du kan have det dagen efter. Og det kan godt være, at du lige nu har en alder, hvor du kan drikke solen sort og stadig stå op tidligt morgenen efter frisk som en havørred. Men tiden skal nok indhente dig, bare rolig, og så er det altså ikke nær så sjovt. Og ja, tømmermænd er totalt mega overdrevet unice at have, og nogle gange kan det endda tage flere dage at komme over, men tit og ofte er slemme tømmermænd også lig med en rigtig fed aften, så heldigvis går det nogenlunde hånd i hånd. Men stadigvæk: tømmermænd = ikke nice.

AFHÆNGIGHED

En af de mere alvorlige konsekvenser ved et heftigt alkoholindtag er selvfølgelig risikoen for afhængighed, og det kan godt være en svær omgang, og specielt svært at erkende selv. Lige så meget en velsignelse som alkohol kan være for nogle, lige så meget en forbandelse kan det være for andre. Det kan specielt også være svært at skulle konfrontere en ven eller et familiemedlem med deres alkoholforbrug, især når det netop kan være så svært at indse det selv. Heldigvis har vi i Danmark mulighed for gratis behandling af alkoholmisbrug, og hvis du føler, at du har et problem med alkohol, så kan du helt anonymt kontakte Alkolinjen på 80 200 500, eller besøge alkohologsamfund.dk og læse mere om dine muligheder og tilbud.