Spring til indhold
Hjem » Artikler » Tema: Udenfor

Tema: Udenfor

Endelig kan vi igen begynde at bevæge os udenfor.

Krokus, vintergækker og påskeliljer stikker allerede blomsterhovederne modigt frem, og vi selv kan lufte ud i vores vinterhi og hilse solen og trækfuglene hjerteligt velkommen. Snart vil Uniparken igen genlyde af kaglende børnehavebørn, kåde ænder og klirrende ølflasker – søen er allerede indtaget af målrettede unge mennesker i kajakker, fælles i drømmen om det Gyldne Bækken.

Ja, det bliver vidunderligt at tage ud i det blå kun med klipklapper på og slentre i Risskov i korte ærmer, så blomster i altankassen, og dandere den af på en udendørscafé ved åen med en overpriced flat white.

Nogle af os har dog ikke ladet os kue af hverken vinterkulde eller mørke og har vinterbadet, løbet, og sået frø til foråret. Nogle af os bor udenfor – hele året rundt, under åben himmel, eller udenfor landets grænser. Nogle af os kan ikke komme indenfor grænserne, nogle føler sig udenfor fællesskabet, og andre af os er helt bevidst selvvalgte outsidere.

I dette nummer af Delfinen kan du tage med ud i Gellerup på besøg hos foreningen Verdenshaverne og høre, hvordan det spirer og gror mellem boligblokkene. Du kan blive klogere på Landbrugspakken, og den politiske outsider Donald Trump. Sæt dig også ned på Klostertorvet og hør om livet som hjemløs, og få et koldt gys, når vi hopper i vandet med et par garvede vinterbadere. Tag med udenfor Danmark og læs en tilstandsrapport fra Grækenland, og kryds så igen grænsen sammen med de syriske flygtninge, der nu står overfor den udfordring at komme indenfor i varmen.

God læselyst!

 

Du kab finde magasinet, der hvor du studerer eller online her: