Spring til indhold
Hjem » Artikler » Studielivshoroskoper August 2022

Studielivshoroskoper August 2022

Illustrationer: Tine Eltved

Efteråret indtager snart Aarhus. Men hvad kan dit stjernetegn se frem til dette efterår?

 24. August – 23. September

Jomfruen er et tegn i pagt med naturen, og der er derfor ikke noget som en efterårsgåtur, der kan få jomfruen til at gribe regnjakke og gummistøvler (på trods af regnvejr er det også vigtigt at få nogle meter på jomfruens high-tech skridttæller!). Jomfruen hopper vaks af bus nummer 18 ved Moesgaard og begiver sig med kurv og saks langt ind blandt de høje løvtræer. Når den kommer ud igen, er det med kurven fuld af blomster og svampe, som den skal lave revitaliserende lækkerier ud af. Jomfruen elsker jo at pleje både krop og sjæl.

24. September – 23. Oktober

Vægten mener, at efteråret med sine fine farver er årets mest æstetiske tid, og derfor er vægten netop her i sit es! Når ’grammen skal have noget lækkert nyt content, slår vægten lige et smut forbi Aarhus’ mest æstetiske bageri, Jumbo. Vægten passer perfekt ind i de smukke omgivelser, hvor den nyder en latte og en croissant så flot, at Fibonacci kunne have genopstået for at spise den. Efter en eksklusiv omgang bagværk griber vægten sin beige trenchcoat og slentrer gennem Aarhus’ efterårsblanke gader. Da regnen tager til, går vægten ind på Aarhus Kunsthal, hvor den i de hvide sale kan nyde alle værkerne (igennem kameralinsen).

24. Oktober – 23. November

Skorpionen har siden sidste efterår glædet sig til at fejre Halloween igen! Gys og gru er ren balsam for en skorpionsjæl, og derfor skal den selvfølgelig fejre Allehelgen i Den Gamle By. Den sniger sig også et smut forbi Tivoli Friheden, hvor den vil skære et græskar så uhyggeligt, at den selv kommer til at ryste i skallen af skræk. I efterårets mulm og mørke finder du helt sikkert også skorpionen i et sæde i det dunkleste hjørne af biografen Øst for Paradis under den nyeste og bedste avantgarde-film. Her vil den med sit store intellekt forudse hele filmens handling og spoile den for sin sidemakker.

24. November – 21. December

Til undervisningen er chancerne for at se en skytte nogenlunde lig at spotte det evigt solbrune aarhusikon Thomas Helmig – det sker måske én gang hver tredje måned, men du når kun lige at få et glimt af den gyldne, krøllede manke, før han er væk igen! Skytten er derimod en fast del af studenterlivet i foreningerne, hvor den med sin positive energi og enorme trang til at blive hørt, ikke er til at komme udenom (eller undvære!). At være formand er nemlig noget, skytten føler, den er født til at være.

22. December – 20. Januar

Når efteråret rammer, finder du højest sandsynligt stenbukken i lystig galop ude i Marselisborg Dyrehave, hvor den leder efter sine brunstige artsfæller. Hvis der ikke er nogen brunstige bukke i nærheden, kan stenbukken godt finde på at stikke af i et Xtreme trail run, så hold lige ekstra godt fat i stenbukken her! Til modsætning er stenbukken dog en fast og loyal studieven, så på universitetet vil du altid kunne regne med gode råd og vejledning fra en stenbuk, der helt sikkert også er frisk på en læseaftale.

 21. Januar – 19. Februar

Studiestarten kan være en mundfuld stor nok for de fleste, men vandmanden er altid sulten på mere. Den skal blive klogere, den skal videre, og den skal opfinde lige netop dén filosofiske kur, der kan redde alle de eksistensforvirrede universitetsstuderende på AU (selv er vandmanden mentalt på tyvende semester). Vandmanden udvider sin horisont ved at tage på Steno-museet, hvor den lader sig inspirere af en bevidsthedsudvidende tur ind under Planetariets stjernehimmel. Bagefter tager den sig en slentretur på Den Uendelige Bro, hvor den fortsætter sin færd i dyb spekulation

20. Februar – 20. Marts

Regnvejr er det bedste fisken ved, og dråbers trommen på ruden er derfor det bedste soundtrack til keramikmaling for en kreativ fisk. Du finder den på Creative Space siddende i dyb koncentration i færd med at male noget fint keramik, som fisken selvfølgelig har i sinde at forære til en kær ven. Efter at have brugt finnerne kreativt, skal fisken ud at svømme i Grossererbadet i Spanien, hvor wellnessbarometeret springer skalaen i alle dets sansebassiner, saunagus og dampbade.

 21. Marts – 20.April

Vædderen er som altid den første ude af starthullerne, og vi er da også kun knap startet på efterårssemestret, før vædderen trænger til en god omgang fest! Vædderen har en koncentrationsevne som en Duracell kanin med ADHD, og derfor er det i studiestartsugen nok svært at få øje på den, fordi den er ude og skåle i bajer og svinge klovene på floor til Aarhus festuge. Når programmet er så stramt som vædderens, skal der selvfølgelig lige tankes op på depoterne, og den når lige ind forbi LYNfabrikken for en LYNforfriskning, inden den springer videre ud i festugen!

21. April – 21. Maj

Tyren hedder hygge til mellemnavn, og derfor er efteråret en yndet årstid for dette stjernetegn! Som en bulldozer af comfortness skal tyren efteråret igennem sidde på de aarhusianske caféer og drikke trugevis af chai latte. Løves Bog- og Vincafé er yndlingsstedet, hvor den kan fordybe sig i en god bog omgivet af fine ting i caféens æstetiske, jordfarvede indretning (men mest af alt kommer den selvfølgelig for caféens bastante og særdeles uovertrufne brownie)… Tyren kan ikke afvise, at den selv har mange personlige lighedstræk med en brownie.

 22. Maj – 21. Juni

Selvom sommeren går på hæld, og det for de fleste af os betyder mere fordybelse i studielivet, er tvillingen stadig derude, hvor tingene sker. Efterårets blæsevejr afskrækker den ikke, for som lufttegn elsker den at få hovedet blæst godt og grundigt igennem. Tvillingen ynder derfor også at bestige sig på på Salling Rooftop, hvor den udover vind i håret kan få sig et glas rosé (helårsdrik for en tvilling) og en chitchat (tvillingen skal ikke lede længe efter nogen, der vil sludre med den). Den tager selvfølgelig også ud i Tivoli Friheden og bliver blæst igennem med sprød elektronisk guitar til Dizzy Miss Lizzys Fed Fredag-koncert!

22 Juni – 22. Juli

Krebsen elsker, når det rusker udenfor, og den kan krybe sammen inden døre med dens allerkæreste muslinger. Her svinges der gerne forbi Aarhus Brætspilcafé for et hyggeligt spil Risk, kalaha eller ludo, meeen pas på med at vinde for stort over den humørsvingende krebs! Den kan nemlig blive lettere fornærmet over det, og så kan du godt forvente en kold klo fra krebsens side. Skulle skaden dog ske, må I fluks over i den lune hule på Café Gemmestedet, hvor krebsen kan bløde op igen med en dejlig boblende mimosa.

23. Juli – 23. August

Studietid og øltid er lige godt det samme for en løve, der aldrig siger nej til en pubquiz i Studenterbaren. Efter undervisningen skal løven skynde sig videre til syværksted og strikkecafé på DOKK1, hvor den laver sit eget kostume til dens forventede kommende hovedrolle i studiets revy eller musical. Den kreative og teatralske løve er i den forbindelse også ude at samle inspiration til nogle af sine mange roller på Teater Svalegangen og Katapult på Godsbanen, hvor den også nyder at mingle efter forestillingen og lige får sneget en lionbar i tasken på en højt profileret instruktør. Jaja, løven er kommet for at spille spillet!

Tags: