Spring til indhold
Hjem » Artikler » Studiejob Aarhus – de studerendes ambassadør i erhvervslivet

Studiejob Aarhus – de studerendes ambassadør i erhvervslivet

studiejobbillede5Et relevant studiejob – det er sund fornuft! – Er du i gang med en videregående uddannelse, og brænder du for at få lov til at afprøve teorien i praksis, så er et studierelevant job et godt sted at starte! Et studiejob giver dig et indblik i, hvad en fremtidig karriere kunne bringe, og gør dig desuden mere attraktiv for virksomhederne efter endt uddannelse.

Sådan skriver Studiejob Aarhus, og ja, rationalet for et relevant studiejob er ikke til at overse. Godt i gang med studiet mellem bogtårne og tørre teorier, kan man have mere end almindeligt lyst til at stikke fingrene i noget praktisk og studierelevant arbejde – men der er ikke noget! Med mindre man kender nogen, som kender nogen eller er heldig som fætter højben, kan man godt se langt efter de eftertragtede relevante studiejobs.

Dette billede af studiejobsituationen i Århus blev slået helt fast af en undersøgelse, som Niras-konsulenterne lavede for Århus kommune sidste år. Undersøgelsen konkluderer, at størstedelen af de århusianske virksomheder slet ikke ansætter studerende, og hvis de gør, er det oftest studerende med samme uddannelse som de nuværende medarbejdere. Derudover er det langt fra almindeligt, at virksomhederne overhovedet slår studiestillingerne op.

Som reaktion på situationen har kommunen i samarbejde med Mercuri Urval søsat projektet Studiejob Aarhus. Fire studiejobkonsulenter er blevet ansat til, på vegne af de århusianske studerende, at besøge virksomhederne i kommunen og finde frem til hvilke behov og muligheder den enkelte virksomhed har for at etablere konkrete studiejobs.

Janne Lange, der selv læser en kandidatuddannelse på Handelshøjskolen i Århus og er en af de fire studiejobkonsulenter, siger; “Den respons vi oftest får når vi besøger virksomhederne er super positiv. De fleste kan sagtens se fordelene i at ansætte en studerende. Problemet er, at mange virksomheder er bange for udgifterne i at skulle lede efter, oplære og bruge tid på en studerende, og det er den fordom vi skal ind og udfordre

På den anden side ligger Niras-konsulenternes undersøgelse også vægt på, at hele skylden ikke kan placeres hos virksomhederne, men at den ugunstige situation også er et resultat af, at de studerende er dårlige til at sælge sig selv og har for lille indsigt i egne kompetencer.
Tina Ejlskov, økonomi- og psykologistuderende ved Aarhus universitet ved udmærket, at hendes studie er så specielt, at hun bliver nødt til at have noget relevant stående på sit CV. Noget relevant som kan pejle virksomhederne i retning af hendes kompetencer. Hendes situation kompliceres yderligere den manglende viden om hvad hendes kompetencer egentlig kan bruges til ude i erhvervslivet “Jeg ved at jeg kan håndtere pensum, men jeg aner ikke om jeg vil være i stand til at omsætte teori til praksis, for jeg har aldrig prøvet det.

Studiejob Aarhus tilbyder at du kan komme forbi deres kontor på Studenterhus Århus til en snak om, hvordan du øger dine chancer for at få det helt rigtige studiejob. Dette gælder blandt andet rådgivning i at skrive en god ansøgning eller et godt CV, eller en individuel snak om kompetencer og studierelevante jobs!

Det korte af det lange er altså, at de studerende har fået en ambassadør i erhvervslivet. Studiejob Aarhus arbejder for at hjælpe de studerende i Århus med at få det helt rigtige studierelevante job, som kan forberede og forbedre de studerendes chancer for en spændende karriere efter endt uddannelse.

Kontakt Studiejob Århus på:
E-mail: kontakt@studiejobaarhus.dk
Tlf.: 87 30 10 00
www.studiejobaarhus.dk