Spring til indhold
Hjem » Artikler » Studenterrådets foreningskickstarter: “Jeg har følt mig lidt som julemanden”

Studenterrådets foreningskickstarter: “Jeg har følt mig lidt som julemanden”

3,1 millioner er nu fordelt blandt de frivillige foreninger

Aarhus Universitetet fik efter corona 3,1 millioner kroner af Folketinget til at genstarte det frivillige foreningsliv her på universitetet. Og allerede nu, en måned efter pengene ankom, er de fordelt og givet ud. Det oplyser Emma Hove Petersen, der har været ansat som foreningskickstarter hos Studenterrådet, der efter aftale med universitetet havde til opgave at fordele pengene. 

”Jeg har skullet fordele 3,1 millioner kroner til studenterdrevne, frivillige foreninger – og på kun én måned er alle pengene allerede fordelt!”, siger Emma, der til daglig læser engelsk. 

”Vi har givet penge til 176 foreninger, til alt fra et vaffeljern til en stor hyttetur for alle en forenings frivillige. Jeg har faktisk følt mig lidt som julemanden”, fortsætter hun med et grin. 

Skønt over 170 foreninger har fået del i midlerne, er mange også gået forgæves. Efterspørgslen har nemlig været så stor, at der ikke har været til alle. 

”Jeg har hidtil cirka måtte afvise i hvert fald 20 ansøgninger, fordi der simpelthen ikke var penge nok”, fortæller Emma. 

”Men jeg har virkeligt også oplevet, hvordan foreningslivet trives på hele universitetet. Det er ikke kun på for eksempel ARTS, at der et aktivt foreningsliv – det er også på Health, Tech, BSS og NAT. AU er på den måde virkeligt blevet større for mig, efter jeg har fået et indblik i lidt af alt, hvad mine medstuderende sætter i gang over det hele”, afslutter hun.