Spring til indhold
Hjem » Artikler » STUDENTERRÅDET HAR INDGIVET HØRINGSSVAR

STUDENTERRÅDET HAR INDGIVET HØRINGSSVAR

Illustration: Studenterrådet AU

En af de ting Studenterrådet ved Aarhus Universitet gør for at forbedre vores tilværelse som studerende på Aarhus Universitet, er at komme med høringssvar til AU’s planer og politikker, når de omhandler studerende.

En af disse er AU’s nye papir om ytringsfrihed på Aarhus Universitet. Dette papir er sket i en kontekst af en større debat herhjemme om ytringsfrihed og forskningsfrihed på universiteterne. Denne debat har i høj grad omhandlet forskeres ytringsfrihed og forskningsfrihed, men har ikke været begrænset til dette. Vi er glade for, at Aarhus Universitet har været proaktive ved at komme med dette papir ind i en debat, som desværre har haft store konsekvenser for studerende og undervisere i udlandet. Det er for Studenterrådet vigtigt, at vi undgår at debatter omkring ytringsfrihed og forskningsfrihed fører til splittelse blandt studerende. Vi ser papiret som et godt papir som måske kan foregribe interne debatter og fjerne et eksternt pres på AU.


Derudover bemærker vi, at papiret har en ret lille direkte indflydelse på studerende. For os studerende bemærkede vi også vigtigheden af vores idérigdom for undervisning og forskning ikke måtte blive begrænset af dette papir. Vi vurderer også situationen på Aarhus Universitet mellem studerende og undervisere, som en helt anden end den er i USA. Generelt oplever vi, at vi på Aarhus Universitet har en god og ordentlig tone mellem hinanden. Vi var dog kritiske over for den sene inddragelse af studerende i papiret, og at papirets udarbejdelse havde været for tæt på ledelsen og ikke indeholdt nok relevante partnere blandt studerende og ansatte. Høringssvaret vil senere blive offentliggjort af Aarhus Universitet.