Spring til indhold
Hjem » Artikler » Studenterlinjen: Få afløb for dit tankemylder

Studenterlinjen: Få afløb for dit tankemylder

Til dig, som også lider af FOMO, eksamensstress og bare har en masse tanker, der fylder i hverdagen

Faktaboks:

Det kan vi hjælpe med:

  • Eksamensstress
  • Kæresteproblemer
  • Seksualitet
  • Sorg
  • Identitetskrise
  • Voldtægt
  • Psykisk og fysisk vold
  • Mindreværd

Faktaboks:

Kontakt studenterlinjen:

Telefonnummer: 87 15 16 46

Åbningstider: Mandag til torsdag 19.00 – 22.00 – både chat og telefon

Chat med os

”Sæt ord på det”. Det er det første, man læser når man går ind på Studenterlinjens hjemmeside. Fire ord, der kan gøre en (stor) forskel. Ved første gennemlæsning kan det fremstå som et meningsløst mantra. Men hvis man lader ordene synke ind, er det ikke vanskeligt at forstå, hvilket budskab vi på linjen prøver at få frem.

For det kan være grænseoverskridende at sætte ord på egne problemstillinger. Ikke desto mindre er det vigtigt, at du lærer at åbne dig, så du kan få vendt dine tanker og følelser. Og Studenterlinjen er et godt sted at starte øvelsen. Her står frivillige til rådighed for at guide dig om alt fra kærestesorger til selvmordstanker. Endda helt anonymt. Med andre ord har du ikke pligt til at opgive din identitet – og de frivillige opgiver heller ikke deres. Vi kan dog ikke sammenlignes med studievejledningen, idet sidstnævnte rådgiver om konkrete udfordringer på studiet (dispensation, merit-ordning, osv.). Hos Studenterlinjen lytter vi derimod til dine personlige problemer. Store såvel som små.

Hvorfor kontakte Studenterlinjen?

I et samfund hvor sociale medier skaber et større og større pres på individet om altid at skulle være og se ”perfekt” ud, kan man føle sig alene med sine problemer. Navnlig hvis man ikke tør dele sine problemer med andre.

Men hvis man deler ud af sine oplevelser, vil man ofte opleve, at man langt fra er den eneste, der døjer med kærestesorger eller en følelse af at være utilstrækkelig efter at have dumpet en eksamen. Tilbage i september, hvor alle ”russerne” lige var startet, fik vi på Studenterlinjen et stigende antal chats fra nye studerende, der følte sig alene på studiet eller følte universitetsniveauet var højt. Jeg husker særligt én studerende tydeligt. Pågældende følte, at studiegruppen hverken gad vedkommende socialt eller fagligt. Samtidig oplevede den studerende at have problemer i sit kæresteforhold. 

Hvis bare denne studerende vidste, at vedkommende ikke er den eneste med disse problemer! For hos Studenterlinjen bliver vi kontaktet af mange, især til semesterstart, der oplever præcis det samme.

Vi hjælper med alt fra FOMO til store personlige kriser

Et andet stødt stigende problem er studerende, der er bange for at gå glip af fester, sociale begivenheder, osv. – såkaldt FOMO. Fænomenet FOMO blev først identificeret af Dr. Dan Herman i 1996, og det betegner angsten for at misse de mange muligheder, der konstant dukker op på sociale medier. Undersøgelser lavet på den amerikanske befolkning viser, at mindst 40% er bange for, at deres liv ikke er spændende nok i forhold til andres.

Når man har svært ved at bryde disse tankespor, kan man typisk komme til at køre sig mentalt træt. Jeg kan godt lide at bruge udtrykket ”at køre i ring”, fordi ens tanker bare cirkler rundt og rundt. Men ved at dele dit problem med os, kan du få nogle gode ideer til at løse det og stoppe de cirklende tanker. Hos Studenterlinjen er vi alle trænet i at håndtere forskellige problemer af forskellige størrelser. Det kan være alt fra selvmordstanker til eksamensstress. Derfor har vi også ressourcerne til at hjælpe med at bryde tankesporet, og to hjerner tænker som regel bedre end én. Tit oplever vi også, at den studerende selv har løsningen, men blot havde brug for en anden til at udpege den.

Sammen kan vi finde en løsning – kontakt os!