Spring til indhold
Hjem » Artikler » STUDENT MUSIC AWARD 2012

STUDENT MUSIC AWARD 2012

FOTO Kevin N. Murphy

De startede 12 bands. Så var de 5. Men kun ét band vinder hovedpræmien i årets Student Music Award, som er at optræde til Danmarks Største Fredagsbar i Universitetsparken d. 14. september 2012

TEKST Helle Breth Klausen

Student Music Award 2012 er en musikkonkurrence arrangeret af aoa.dk og Studenterhus Aarhus. Konkurrencen har til formål at sætte fokus på det musikalske studiemiljø i Århus. 12 bands blev udvalgt til konkurrencen om publikums stemmer, hvor alle indtil d. 25. marts havde mulighed for at stemme på deres favorit på aoa.dk. De 5 bands med flest stemmer er gået videre til finalen, der afholdes d. 26. april i Studenterhus Aarhus. En ekspertjury bestående af repræsentanter fra Studenterhus Aarhus, NorthSide Festival, SPOT, Gaffa, Rock Aarhus og Broken City vil herefter afgøre, hvem den endelige vinder bliver.Præmien er en koncertoptræden til Danmarks Største Fredagsbar i Universitetsparken den 14. september i år – potentielt foran 10.000 studerende. Desuden får vinderbandet et betalt spillejob af Mediehus Aarhus, hvor koncerten bliver optaget til både radio og tv. Til finalen den 26. april vil der desuden blive uddelt en publikumspris på baggrund af stemmer fra det tilstedeværende publikum.

Fra Byens Bedste Studieband til ’Student Music Award’
Det er ikke første gang, musikkonkurrencen Student Music Award løber af stablen. Sidste år gik arrangementet dog under navnet Byens Bedste Studieband. Dengang var konceptet på forsøgsbasis, men det viste sig hurtigt at være en stor succes med mange tilmeldte bands og stor interesse blandt publikum. Arrangementet i år går derfor grundlæggende ud på det samme, men det er dog blevet ’boostet’ med et nyt navn og større armbevægelser i forhold til markedsføring og præmie. Til forskel fra sidste år er niveauet blandt de deltagende bands også højere i år.

Konceptet henvender sig specifikt til studerende, der i deres fritid spiller musik, men det betyder ikke, at der bliver slækket på musikkvaliteten i årets Student Music Award – faktisk tværtimod. Den ekspertjury, der på finaleaftenen vil afgøre, hvilket band, der løber med sejren og æren, kigger efter især tre faktorer: sangskrivning, performance og sammenspil. Og som nævnt består juryen ikke alene af repræsentanter fra Studenterhus Aarhus men i høj grad også af folk udefra. Det er et af arrangementets kerneformål i år, at det netop ikke handler om at fastholde de talentspirende studerende på universitetsgrund, men i stedet handler om ikke at lade sig begrænse af beskæftigelsen som studerende og turde satse på musikken.

Fokus på musik, talent – og mødet mellem de studerende
Man kan fristes til at tro, at videreudviklingen af arrangementet, qua det nye navn og visionerne udadtil, tyder på, at arrangørerne bag Student Music Award ønsker en konkurrence, der indbyder til at række længere ud end til de studerende. Men selvom sidste års danske arrangementstitel nu er skiftet ud med et mere internationalt klingende af slagsen, så er visionen for Student Music Award ikke at blive større – eller for den sags skyld mere international. Der er planer om en videre-førelse af arrangementet til næste år, men formålet vil være det samme som det er i år: et fokus på musik, talent-udvikling og mødet mellem de stude-rende fra forskellige videregående uddannelser i Århus.

Du kan komme med som publikum til finalen i Student Music Award! Du skal blot møde op i Studenterhus Aarhus den 26. april. Tjek studenterhusaarhus.dk for mere information.


The Seducers er et af de deltagende bands i årets Student Music Award. Delfinen har taget en snak med forsangeren fra bandet

Studiebandet The Seducers beskriver deres musik med tillægsordene ’lalleglad, sjov og hyggelig’. Men er formålet med at deltage i Student Music Award ’bare’ sjov og ballade – eller er der seriøse stjernedrømme i maverne på de 5 glade gutter?

The Seducers består egentlig af Alexander og David, der sammen skriver og producerer bandets sange, men live spiller Dennis, Johan og Christian med. Alle læser de på videregående uddannelser. Tre af bandets fem medlemmer har deres daglige gang på Aarhus Universitet, og de to øvrige medlemmer læser på Aalborg Universitet.
Bandets ene forsanger, Alexander, svarer her på spørgsmål om alt fra, hvor inspirationen til de glade sange kommer fra, til hvordan han tager musikken brandalvorligt.

Hvad er historien bag The Seducers – sådan helt kort?
David og jeg selv havde før spillet i band sammen, men besluttede os på et tidspunkt for at lave noget lidt anderledes musik. Vi spillede på daværende tidspunkt i et elektronisk rockband, men kunne godt mærke, at det ikke længere var den slags musik, vi interesserede os for. Vi satte os derfor sammen i en weekend og indspillede en sang, jeg havde skrevet. Den blev smidt ud på internettet nogle dage efter, og vi fik rigtigt god respons. Derfor besluttede vi os at køre videre med det og har set det som vores lille, musikalske legeplads lige siden.

Hvorfra får I inspiration til jeres musik og tekster?
Vi er meget inspirerede af en del forskellige tidsperioder. Lige fra The Beatles og Beach Boys til den moderne indiepop. Fra starten var The Seducers et konceptband, hvor konceptet omhandlede interaktionen imellem mand og kvinde. Alle vores tekster skulle handle om et eller andet stadie i mødet mellem mand og kvinde, om det så var attraktionen i byen eller det at blive gift. Det afspejler sig også i musikken, der er glad og til tider lidt skør.

Hvorfor har I valgt lige at deltage i Student Music Award 2012?
Vi synes det lød som en super spændende konkurrence. Vi er inde i en periode for tiden, hvor vi rigtigt gerne bare vil spille en masse koncerter, så derfor var det en oplagt mulighed. Samtidig lød det super spændende at komme til at møde nogle andre aarhusianske bands, da vi mest har begået os i Aalborg, hvor vi oprindeligt kommer fra. Det kunne være super dej-ligt at vinde, men vi gør det mest af alt for oplevelsens skyld.

Har I deltaget i andre lignende musikkonkurrencer?
Vi har før deltaget i Band Battle på Skråen i Aalborg, hvor vi vandt bandcoachprisen (en 2. plads så at sige).

Hvor store chancer spår I The Seducers i sammenligning med konkurrencens øvrige deltagende bands?
Vi synes det er nogle super dygtige bands, vi er oppe imod, så vi forventer ikke det store. Det eneste, vi håber på, er først og fremmest at komme til at spille på Studenterhuset og så ellers give en fed koncertoplevelse. Skulle vi gå hen og vinde, ville det bare være en ekstra bonus.

På aoa.dk beskriver I jeres musik som ’lalleglad, sjov og hyggelig’ – er det et udtryk for den tilgang, I generelt har til konkurrencen, til musikken, til hinanden, til livet?
Vi ser The Seducers som vores musikalske legeplads. Det er her, vi har mulighed for at prøve alle mulige forskellige musikalske kombinationer af uden at skulle stå til regnskab for nogen. Det betyder dog ikke, at vi ikke tager musikken 100 % seriøst. Vi er meget seriøse omkring vores koncept og vores musik men mener også, at publikum skal have mulighed for at tage del i denne verden. At musikken kan beskrives som  lalleglad, er bare et udtryk for, at forførelse er en sjov og dejlig ting, som ikke skal tages så bundseriøst, men skal tages med et smil på læben.

På trods af den festlige og ’lalleglade’ musik er jeres deltagelse i Student Music Award så alligevel et udtryk for nogle seriøse stjernedrømme i bandet?
Meget. Vi er der for at give folk en musikalsk og fed koncertoplevelse. Vores mål vil altid være at få en pladekontrakt, så bare fordi man gerne vil sprede glæde og hygge med lidt sjov- og ballademusik, betyder det ikke, at vi ikke tager musikken brandalvorligt.