Spring til indhold
Hjem » Artikler » SPOT på handleren

SPOT på handleren


NASDAQ FOREVER proklamerer skiltet i foyeren – og ja, du er på Handelshøjskolen, Aarhus School of Business (ASB). Men så glemmer vi også fordommene, for der er faktisk flere Haglöfs Tights end designertasker, og langt fra alle går med slips.

Af Linnea Fonfara
Foto af Jannie Pallesen

Generelle faciliteter
Nede på Handleren er murene også gule, dog en anelse mørkere gul end det gamle universitet kan prale af. Her stopper lighederne dog. Campus er kompakt og sammenhængende og rummer en atriumgård, der er formidabel som lun læsekrog under gunstigere vejrforhold. Inden døre kan ASB prale af lidt af hvert. Der er et toptunet kopi/printerrum, der får både Statsbiblioteket og Frederiksbjerg Kopicenter til at blegne. De studerende betaler for papir, men kan til gengæld binde deres opgaver gratis ind. Og der er en M&Ms-automat!I kælderen ligger de studerendes fitnessrum. Det er ikke videre stort, men det har en fin maskinpark. Da Delfinen besøger det en torsdag formiddag, træner syv mandlige studerende. Udover træningsfaciliteter er der også holdtimer i blandt andet dans og kredsløbstræning samt et zumbahold, der skulle være yderst populært. Der er selvfølgelig også bad til dem, der måtte ønske den slags.

Spiseforhold
ASB har to kantiner, Caféen og Plug Inn. Caféen serverer dagens menu til henholdsvis 25 og 35 kr., alt efter hvor sulten du er. Caféen er indrettet, som de fleste kantiner er, men Plug Inn er en anderledes interessant. Plug Inn er indrettet i ægte amerikansk dinerstil med en reminiscens af Grease. Båsenes bænke er i en laber mintgrøn nuance, og du kan få dig en burger. Milkshaken mangler blot. Plug Inn tilbyder lækre burgere med enten okse- eller kyllingebøf til 40 kr. Derudover kan man få sprøde bagels til 30 og en salatbar á 25 kr. Der huserer ingen madpakkefascisme – du må gerne spise din medbragte mad i lokalerne.

Læsepladser
Handelshøjskolen har, som resten af Aarhus Universitet, ikke en læseplads til hver studerende. Derfor anvendes spiseområderne også som studiepladser. Desuden er der læsekroge rundt omkring med sofaer eller stole, du kan slænge dig i under læsningen. Der er også Klubben i kælderen, hvor den amerikanske dinerstil går igen, dog her med rød som grundtone. Her kan du læse eller spille Pokerstars på din bærbare. En bemærkelsesværdig, lækker detalje er, at Klubbens bar i dagtimerne fungerer som kaffebar. Baristaen serverer alskens afskygninger af kaffe, samt varm kakao eller chai latte til kun 15 kr. Hvis du keder dig, kan du læse i ASB’s studentermagasin, Commerciel. Ellers er der selvfølgelig en gratis Jyllands-Posten at fornøje sig med.

Klubben – hvor små fugle falder døde om
Klubben undergår ugentligt en fascinerende forvandling fra studielounge med caféatmosfære til regulær natklub. Hvor der tidligere var fyldt med bærbare og afslappet klædte unge mennesker, er der nu velklædte piger med drinks og fyre med et glas øl i hånden. Musikken er højere, og menneskene er flere. Der er Tuborg til en 20’er, og stedets specialitet, “Lille fugl faldt død om”, til 60 kr. En let, grøn og nem-at-drikke drink der ikke giver mange tømmermænd, men alligevel garanterer en ordentlig brandert. Der er trængsel i baren, kø til toiletterne, men fyrene er fresh, fri og fly, og pigerne er flotte. Klubben er eksklusivt forbeholdt de studerende på ASB, men du er ganske velkommen til at svinge forbi og drikke en kop the i dagtimerne.

Tags: