Spring til indhold
Hjem » Artikler » SOMMER, SOL OG SØNDAG PÅ ROSKILDE FESTIVAL

SOMMER, SOL OG SØNDAG PÅ ROSKILDE FESTIVAL

Søndag på Roskilde Festival er lig med hygge, rolige koncerter og i det hele taget et lavere tempo. De ældre, som er født før 1952, indtager i store grupper festivalpladsen, der pakkes telte sammen, og folk forbereder sig på Björk, DJ Static og hvad der ellers spiller denne sidste dag på årets festival.

Tekst Anders Vildsø

Efter en, ifølge anmelderne, uforlignelig koncert med Bruce Springsteen i går, vågnede festivalgæsterne i morges op til bagende sol på årets sidste dag. Ved badesøen var der allerede klokken 09.00 kamp om pladserne i græsset langs søens kant, og der blev solbadet i lejrene, mens folk gør sig klar og samler kræfter til en sidste dag i musikkens tegn.

Bernhoft gav en anmelderrost koncert på Arena-scenen fredag eftermiddag

På den ene side viser Roskilde Festival sig fra sin bedste side sådan en rolig søndag med høj sol, en lille brise og en masse glade gæster. På den anden side er det sjældent nogen større æstetisk oplevelse at gå gennem campingområdet, hvor skraldet flyder – på trods af de 2500 skraldespande, som er stillet op på campingområdet i år – og festivalgæsterne for længst er løbet tør for rent tøj. Men det er ikke alle steder, at det er svært at se forskel på campingområde og losseplads. I campingområdet J tæt ved badesøen er der nærmest pinligt rent på brandstierne mellem teltene. Campingområdet går også under navnet ‘Silence and Clean Camp’. Campingvagterne sørger for, at musikken er slukket klokken 22.00, og at der ikke roder med affald på stierne og i lejrene.

Men kan der være ægte festivalstemning under så pæne forhold? Og hvad synes gæsterne om at bo lidt isoleret, mere rent og roligere end de fleste? Delfinen rendte ind i Christina, som fortæller, at hun og resten af lejren ved et uheld havnede i ‘Silence and Clean Camp’. Da hun ankom sammen med resten af sine venner, var det simpelthen umuligt at finde et sted andre steder, så de var nødt til at slå lejr i J. Men efter en kort tilvænningsperiode, fortæller Christina, er hende og resten af lejren blevet rigtig glade for de mere stille aftener, hvor man, hvis man er lidt sød ved campingvagterne, godt kan få lov til at spille lidt musik til senere end klokken 22.00. Hun fortæller, at de i lejren har aftalt, at de også næste år vil bo i det stille campingområde.

Delfinens udsendte er overtalt og vil bruge resten af dagen på at overtale lejren om, at det næste år ikke står på fest og farver hele natten lang, men i stedet ægte campinghygge i det stille område.

Tak for i år!

Der uddeles friskpresset juice til de heldige festivalgæster på festivalpladsen lørdag eftermiddag