Spring til indhold
Hjem » Artikler » SEPTEMBERGUIDEN

SEPTEMBERGUIDEN

3/9: NASA journey to Mars

Tid: 19.00-22.00 Lokation: VIA University College, Campus C Hak i SU’en: Gratis (kræver tilmeldelse)

Har du interesse for NASA, rumfart eller er din sjæleplanet Mars? Så kan du nu komme til foredrag med Doktor Ravi Margasahayam, en gæsteforelæser med passion for rummet og den uofficielle rumambassadør for NASA. Til foredraget bliver du indviet i arbejdet med rumfart og får rig mulighed for at stille alle dine rumlystne spørgsmål om rumstationer, Mars og den teknologi, der fører os ud i Universet. Foredraget foregår på engelsk.

 

5/9: Matematisk Kantine fylder 60 år

Tid: 15.00-21.00 Lokation: Matematisk Kantine
Hak i SU’en: Gratis

Nu har en særlig kending fødselsdag. Omend man har haft trang til romkugler eller mormormad, så er Matematisk Kantine stedet. Så kom med til fødselsdag, når den står på både kage og kaffe, men også livemusik og en masse gode tilbud. Hvis du har lyst til et afbræk fra studiestart, så smut forbi Matematisk Kantine og nyd en dejlig eftermiddag.

 

18/9: Yoga og Kage

Tid: 17.00-18.30 Lokation: Universitetsparken
Hak i SU’en: Gratis

Har du brug for lidt mere zen i din hverdag, eller bare en god undskyldning for at spise en god omgang kage? Ja, så er det her lige noget for dig. Nu afholder Medicinerskabet yoga med instruktør, vand og lovning om godt vejr. Det kan godt være en god idé at huske egen yogamåtte, så du er sikker på at have en tilgængelig, men ellers er det bare at melde sig til på Facebook og møde op i Universitetsparken.

 

30/8 – 8/9: Aarhus Festuge

Tid: Fra morgen til aften Lokation: Alle vegne i Aarhus
Hak i SU’en: Gratis (kræver dog lidt penge til drikkelse og mad)

Ja, du har nok allerede opdaget de mange skilte, den høje musik eller de glade mennesker, der render rundt i byen på nærmest alle tidspunkter af døgnet. Aarhus Festuge er nemlig i gang! Hvis du er ny i byen, så frygt ej: Det er ganske normalt at hele byen begynder at summe af liv på dette tidspunkt af året. Her kan du nemt orientere dig i de mange begivenheder, og det er som altid svært at bestemme sig for, hvad man har allermest lyst til.

 

7/9: 80’s Party på GBAR

Tid: 22.00-05.00 Lokation: GBAR Hak i SU’en: Gratis entré frem til midnat

Har du en stor paryk gemt i skabet? Eller har du altid haft en lyst til at gå med store skulderpuder og neonfarver? Så har du endelig en mulighed for at udnytte det og komme til 80’er-fest på GBAR. Musikken vil være det allerbedste fra det neonfarvede årti, så det er bare at møde op i bedste dansehumør og fyre dine bedste boggie-moves af.

 

13/9: Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag 2019

Tid: 8.00-23.59 Lokation: Fredagsbaren finder sted i Uniparken Hak i SU’en: Gratis

Dette er en af de største årlige begivenheder for studerende i Aarhus. Det er efterhånden lang tid siden at Kapsejladsen fandt sted. Men der er endnu mulighed for at samles med studiet og have en kæmpe fest til koncert blandt andet Johnson og Soleima! Der vil være flere scener med musik, boder med mad og drikke og ikke mindst en masse aktiviteter såsom ølbowlingturnering. Hele herligheden er gratis, og selv drikkevarer og mad er holdt på et SU-venligt niveau. Vi håber, at vi ses på pladsen til indvielse af det nye semester.

 

18/9: Lær at lave bål – med snobrød og snaps 

Tid: 18.00-20.30 Lokation: Tumlepladsem Riis Skov Hak i SU’en: 35 kr. (kræver tilmeldelse)

Har du en indre spejder i dig, eller er du bare glad for bålhygge og snobrød, så er arrangementet lige noget for dig. Værterne Signe og Sofie står klar på Tumlepladsen og hjælper dig med at få styr på optænding af bål og ikke mindst de helt rigtige taktikker til snobrødsbagning. Det er bare at nyde varmen fra bålet og måske liiige reservere en vasketid i vaskekælderen, så røglugten kan elimineres igen bagefter.

 

20/9: Global Klimastrejke 

Tid: 9.30-12.00 Lokation: Rådhuspladsen Hak i SU’en: Gratis

Nu er der igen International Strejke for klimaet! Det er tid til at den såkaldte grønne regering holder deres løfter og lever op til Parisaftalen. Derfor kan du nu samles med en masse andre mennesker og kæmpe for en fælles sag og vores fremtid. Så find dit flotteste biologisk nedbrydelige skilt frem og trask ned til Rådhuspladsen. Det er tid til en grøn fremtid.

 

21/9: Indvielse af det nye REUSE 

Tid: 11.30-16.00 Lokation: REUSE Sydhavnen Hak i SU’en: Gratis

Er du nyligt flyttet hjemmefra uden så meget som en tallerken i flyttekassen, eller har du bare fået for store udgifter til studiebøger i år, så er det tid til at besøge REUSE. Oven i købet er det tid til en indvielse af det helt nye REUSE, placeret på Sydhavnen og proppet med lækre gratis ting. Så tag afsted til en hyggelig dag fyldt med musik, taler og aktiviteter – ja, måske ender du med at finde lige præcis de ting du mangler i hjemmet.

 

29/8- 12/10: Lazarus på Aarhus Teater 

Tid: oftest 19.30 Lokation: Aarhus Teater Hak i SU’en: 60 kr. for studerende

Har du en indre Bowiefan, der trænger til at bryde frem, eller elsker du bare et godt teaterstykke? Så er du verdens heldigste aarhusianer. David Bowies mesterlige og medrivende musikforestilling er kommet til Aarhus Teater. Lazarus tager dig ind i det helt rigtige Bowie-univers, hvor intet er helt som man regner med, men alligevel helt som det skal være. Så skynd dig ind på Aarhus Teaters hjemmeside, så du kan sikre dig studiebillet til oplevelsen.