Spring til indhold
Hjem » Artikler » Corona: Respektér den lukkede dør – nu og altid

Corona: Respektér den lukkede dør – nu og altid

Jeg er nok ikke den eneste, som er lidt bekymret for, at skulle være buret inde med min bedre halvdel i 14 dage. Om man bor sammen med sin kæreste, en veninde eller en helt tredje, kan det være en stor mundfuld. Jeg har derfor samlet fem gode råd til, hvordan du kommer ud af denne tid med kærligheden til din roomie i behold.

1.Kommuniker

Når man bor sammen med et andet menneske, må man forvente, at man er forskellig. Det er ikke sikkert at dit behov, er din roomies behov. For at undgå unødvendige misforståelser er kommunikation key.

Lad os tage udgangspunkt i en situation: Du vil gerne have støvsuget tre gange om ugen, men kan fornemme, at din roomie ikke har samme behov. I har boet sammen i seks måneder, og igår spurgte din roomie dig for første gang om, hvor støvsugeren står. Her skal du være den rummelige person! I stedet for at blive sur over, at din roomie ALDRIG støvsuger, så spørg, om I kan skiftes til at støvsuge. Kommuniker, for eksempel ved at lave en plan over fællesarealerne.

2. Hav respekt for den lukkede dør

Denne frase er vigtigere end nogensinde før, nu hvor du er spærret inde med din roomie alle døgnets timer. Især hvis du ligesom jeg er rygende ekstrovert, og din roomie ikke nødvendigvis er det. Hvis din roomie er introverte, så trænger han eller hun højst sandsynligt til space, og det er en lukket dør et signal for.

Jeg har selv lidt svært ved at forstå, hvis min kæreste lige skal ha’ lidt tid for sig selv, for så betyder det vel, at han har brug for en pause fra mig? Det ved jeg jo godt ikke passer, og derfor forsøger jeg at respektere, at vi er forskellige. Han har brug for tid alene, selvom jeg ikke har det. Så for nu og altid: respekter en lukket dør!

3. Gør ting hver for sig

Hvis du bestemmer dig for at gå en tur, så har du noget at se frem til, som du er alene om. Og tag så hjem og fortæl din roomie om alle dem, du så nede i Rema, der hamstrede gær. Så har I noget at snakke om de næste ti minutter.

Brug desuden din gårtur til at ringe din veninde op, så I kan udveksle historier om roomie-småskænderier. Når du hører, at din veninde og hendes roomie er uvenner over, hvem der tog den sidste mælk til havregrynene, kan det være dit eget skænderi om fjernbetjeningen bliver sat i perspektiv.

4. Tæl til 2000

Det skal jeg huske mig selv på mange gange inden for de næste 14 dage. Det er vildt presset at leve så tæt sammen på meget få kvadratmeter, derfor må vi være lidt ekstra overbærende de her dage. Lad tvivlen komme din roomie til gode. Måske fik din roomie ikke lige gjort badeværelset rent i dag – I har 14 dage endnu!

Stol på, at det nok skal blive gjort. Måske ikke lige, når du vil have det ordnet, men når din roomie har tid og lyst. Kan du huske, hvordan det var, da du boede hjemme og dine forældre kom hjem fra arbejde og skældte ud, fordi du ikke havde fået tømt opvaskeren? Hele dagen havde du tænkt: ’’Jeg tømmer den opvaskemaskine, når jeg ligeee har set det her afsnit’’ og pludselig var dagen gået. Det er nok noget ala det, din roomie har tænkt. Så gør som dine forældre; skæld lidt ud, men lad være med at bære nag over, at tingene ikke bliver gjort i dit tempo.

 

5. Skab struktur

Jeg holder personligt meget af struktur og er kæmpe planlægger. Elsker to-do-lister og at se, at jeg får lavet noget. Derfor tænkte jeg straks: ’’Vi skal have en lockdown-to-do-liste herhjemme’’. Jeg luftede for min kæreste, at jeg godt kunne tænke mig at få gjort hovedrent, ryddet op i skabe og skuffer og jeg kunne blive ved. Min kæreste svarede: ’’Jeg har faktisk også en ting, jeg gerne vil her under lockdown’’. Det synes jeg var super, og jeg var spændt på at høre, hvad det var. Han fortsatte: ’’Jeg vil gerne oprette en karriere med Ipswich og se, om jeg kan få dem i Champions League. I FIFA’’. Moralen af historien er, at vi er forskellige og at struktur kan se ud på forskellige måder. Du må simpelthen støtte op om din samlevers mål om at tage et hold til Champions League i FIFA. Så støtter han forhåbentlig også op om hovedrengøringen.

Hvis det går helt galt: opdigt en ekstra beboer og skyld al jeres vrede på den person. “For helvede Karen, har du glemt opvasken?”