Spring til indhold
Hjem » Artikler » Røde Kors laver catwalk på Godsbanen

Røde Kors laver catwalk på Godsbanen

Røde Kors butik_Holme Byvej

Der er inviteret til et støttearrangement for Røde Kors lørdag d. 27. september, hvor mode, bæredygtighed og solidaritet smelter sammen på den røde catwalk i Godsbanens foyer og restaurant.

Genbrugstøj fra tre Røde Kors butikker i Aarhus får kronede dage, og publikum får inspiration til unikke tøjsammensætninger, der rammer tidens trend om bæredygtighed og personlig stil. Tøjet er nøje udvalgt og modellerne stylet af lokale designstuderende og modebloggere, der den forgange uge har været på en højst utraditionel opgave. Tøjet har de nemlig hentet i Røde Kors’ sønderskudte ambulance.

Unikke fund gi’r unik støtte
Efter catwalken bliver tøjet sat på auktion, og publikum får således mulighed for at forny garderoben samtidig med, at de kan glæde sig over, at pengene fra salget går til mennesker i nød.

– Vi vil med støttearrangementet vise, at Aarhus er mere end bare smilets by. Vi er også en by, der har hjertet på rette sted og i fællesskab samler ind til mennesker i nød”, siger Trine Vendelboe Juul, kommunikationsansvarlig for Røde Kors Aarhus.

– Derfor sætter vi også alt tøjet fra catwalken på auktion, og pengene fra salget går til Røde Kors katastrofefond, som hele Danmark i øvrigt samler ind til d. 5. oktober. På den måde får publikum mulighed for at være en del af vores lokale kampagne Aarhus mod Katastrofer.

Frivillighed for en god sag
Arrangementet er udelukkende drevet af frivillig arbejdskraft og støtte fra mennesker og organisationer, der ønsker at hjælpe mennesker i nød – som fx de 9 millioner interne flygtninge i Syrien.

– Det er helt afgørende, at vi nogle gange sætter os udover egne behov og ’råber op’ i sager, der ikke nødvendigvis har noget med vores egen hverdag at gøre, udtaler Lotte Heise, Røde Kors ambassadør.

Hun er sammen med andre erhvervsfolk, musikere, designere, skuespillere m.fl. en del af Røde Kors Klub 100, der er et korps med det fælles mål at bruge deres særlige kompetencer og netværk til fordel for Røde Kors og arbejdet med at hjælpe mennesker i nød.

– Vi kan alle gøre en forskel og yde en indsats for en god sag. Derfor er jeg også glad for at kunne hjælpe til dette modeevent og håber, at aarhusianere vil tage godt imod det.

Praktisk info
Arrangementet er en del af Røde Kors Aarhus støttebidrag til at skabe opmærksomhed om Røde Kors arbejde for katastroferamte mennesker i hele verden og landsindsamlingen d. 5. oktober.

Tidspunkt
Lørdag d. 27. september kl. 14. Catwalken er gratis, men der er mulighed for at bestille bord/frokost på www.spiselauget.dk kl. 13. Så er man sikret en plads på første række, når showet går i gang kl. 14

Man skal have kontanter med, hvis man vil deltage i auktionen.

Det kommer der til at ske
// Velkomst ved Røde Kors Aarhus
// Peptalk ved Lotte Heise om bæredygtighed og kunsten at gøre en forskel
// Catwalk med dansere Gøglerskolens Danselinje
// Musik af DJ Nila Sky
// Tøjauktion ved auktionarius Peter Beck fra Bruun Rasmussen

Plakat_Rød catwalk på godsbanen