Spring til indhold
Hjem » Artikler » RIGTIGE MÆND ER TIL GIRLPOWER – ØL#1,2,3

RIGTIGE MÆND ER TIL GIRLPOWER – ØL#1,2,3

ØL # 1 – Tilbage til anmelderrødderne

Bare tre kvarter for sent viser chefredaktøren sig i Uniparken, der i dagens anledning ligner en idrætsdag fra helvede. Han er ulasteligt klædt i cowboystøvler og læderjakke. I skærende kontrast til redaktionschefen, der klædt i oilskindsjakke og gummistøvler mere ligner en slukøret pædagogmedhjælper. Dagens første øl hjælper på humøret. Volleyballkampen mellem et hold læger og et kollegium i Århus Nord er intet videre. De to redaktører beslutter sig derfor for at besøge det store telt, hvor emobandet Pinboys netop har indtaget scenen. En kærkommen lejlighed for redaktionschefen til at glimre med sine anmelderevner. Ud over ustandseligt at blive genkendt som bassisten i Efterklang(hvilket han dog på ingen måde har musikalsk talent til), er han en del af Musiktidsskriftet Geigers redaktion. Det er dog chefredaktøren, der kommer med den første skarpe observation om Pinboys’ optræden.

”Det er paradokserne, Villads. Bandet hedder Pinboys, men har en kvindelig forsanger. Bartenderen står inde i et telt, men har en paraply på hovedet. Paradokser”, siger chefredaktøren eftertænksomt.

Inden redaktionschefen når at komme med sine sylespidse bemærkninger, er det dog tid for…

ØL # 2 & 3 – Rigtige mænd er til girl power

I tråd med sin Nebengeschäft på Geiger holder redaktionschefen sig i starten til substansen i Pinboys’ musik.

”Er de begyndt på et nyt nummer, eller det bare det samme nummer, de spiller igen?”, spørger redaktionschefen et stykke indei Pinboys’ optræden.

Oppe på scenen gør bandets frontkvinde sit for at få det sparsomme publikum med. Iført hvid top, sort bh og cykelhandsker opildner hun konstant de fremmødte til at ”rykke ti skridt frem”. Fire numre inde i sættet sætter hun trumf på ved at dele publikum i to. Den ene skal råbe ”Pin”, den anden ”boys”. Eller ”girls”. Delfinen råber ”girls”.

”Rigtige mænd er til girl power”, slår redaktionschefen fast.

Fremmødet er ikke overvældende klokken fire om eftermiddagen. Pinboys fortjener ros for ikke at lade sig forstyrre af manglen på opmærksomhed. De tærsker ufortrødent gennem deres repertoire, der parrer Greenday med Paramore. Why play when you can hammer? Trommeslageren banker løs på sit bækken. Bassistens knæ synes at spørge bassen: Hvordan ser det ud dernede? Delfinen forlader teltet. En venlig sjæl byder chefredaktøren på øl fra drikkedunk. Sporty.

Læs også øl#4,5 – vildspor på kasernen