Spring til indhold
Hjem » Artikler » Praktik er et godt afbræk fra studiebøgerne

Praktik er et godt afbræk fra studiebøgerne

”Mit praktikophold har været enormt givende – både fagligt, personligt og socialt” fortæller Malene Bjørn Dahl, der er tidligere praktikant hos Dentsu Aegis Network i Aarhus. Og det er næppe tilfældigt, at hun netop fremhæver udvikling som en af de mest givende kvaliteter, hun kan tage med sig fra sit praktikophold. For Aarhus Universitets seneste studietrivselsrapport viser nemlig, at mange unge kæmper med problematikker så som ensomhed og stress. Derfor er det vigtigt, at et praktikforløb vægter den personlige udvikling lige så højt som den faglige: ”For os er det vigtigt at se på det hele menneske. Foruden en faglig dygtighed blandt vores praktikanter, så lægger vi også stor vægt på at vores praktikanter tør anerkende, at vi ikke er perfekte mennesker. Et praktikforløb handler både om at lære erhvervslivet at kende, men ikke mindst også sig selv at kende”, fortæller CCO hos Dentsu Aegis Network, Ulrik Petersen.

 

Flere og flere virksomheder laver målrettede praktikforløb

Flere og flere virksomheder laver gennemførte praktikforløb, der er skræddersyet til de studerende, og afliver dermed myten om at praktikanter bare bliver sat til at hente kaffe. Det glæder Pernille Bæk Nielsen, der er projektleder på Dentsu Aegis Networks praktikforløb ’Dentsu Young Guns’:
”I foråret deltog vi i eventen ”Østjyllands bedste praktikvirksomhed” i Studenterhuset. Her oplevede jeg, at flere og flere virksomheder har udarbejdet spændende og lærerige praktikforløb for deres praktikanter. Det synes jeg er helt vildt positivt, så praktikanterne kan få maksimalt ud af deres praktikforløb fra start til slut – også selvom de måske kun er der i fire til seks måneder”.

Pernille tilføjer, at hun i udarbejdningen af Dentsu Aegis Networks praktikforløb ’Young Guns’ har fokus på at tilrettelægge et ambitiøst program med fokus på faglig samt personlig udvikling, hvorfor det er mindst ligeså vigtigt at tilrettelægge personlige og sociale arrangementer, så de studerende lærer sig selv og hinanden bedre at kende.

 

Ikke alene om at være ny

Malene Bjørn Dahl har været enormt glad for sin beslutning om at tage i praktik i mediebranchen: ”Praktikken hos Dentsu har virkelig været en fornøjelse. Jeg har lært helt vildt meget om mig selv, mine behov og interesser, jeg har udviklet mig fagligt og fået indblik i en dynamisk, og for mig helt ukendt, bureauverden. Jeg har gennem praktikperioden fået mulighed for at sparre og samarbejde med en masse kompetente, dygtige mennesker, hvilket både har givet mig gode færdigheder og helt sikkert også nye venskaber, som jeg kan tage med videre.”

Da snakken falder på, hvad Malene især synes var fedt ved sit praktikophold, fremhæver hun det skræddersyede praktikprogram: ”Young Guns-programmet har været meget gennemført og virkelig spændende at være en del af. Det er rart, når man starter et nyt, stort sted at have nogle at dele oplevelser, nye indtryk og erfaringer med. Som en del af Young Guns er man ikke alene om at være ny, hvilket kan være rigtig rart. Programmet har været fyldt med både spændende præsentationer, faglig sparring, store udfordringer og en masse arbejde, men helt sikkert også med smil, sjov og rigtig gode venskaber” fortæller hun.

En stor omvæltning

Det kan dog også være svært at gå fra en tryg hverdag bag universitets mure til en hverdag ude i erhvervslivet: ”Den første tid kunne jeg godt være lidt usikker på min nye hverdag, og hvad en arbejdsplads egentlig forventede af mig som praktikant. Derfor havde jeg i begyndelsen svært ved at slippe arbejdet, når jeg havde fri, fordi jeg bare så gerne ville gøre det så godt som muligt og overholde alle deadlines. Med tiden lærte jeg dog, at man sagtens kunne tage det hele lidt mere afslappet, og det er okay, at alt man leverer ikke er hundrede procent perfekt hver eneste gang”, lyder det fra Malene Bjørn Dahl.

Hun fortæller også, at det i starten af praktikforløbet var lidt en udfordring, at hverdagen gik fra at være meget fleksibel til at være mere fast:
”Fra universitetet var jeg vant til meget selvstudie og en meget fleksibel hverdag. Derfor var det lidt en udfordring pludseligt at have ’et fast arbejde’ med mange timer, hvor man skulle være på. Men jeg fortryder på ingen måde, at jeg valgte praktik. Det var en utrolig god mulighed for at komme ud og prøve kræfter med teori i praksis”, fortæller hun.