Spring til indhold
Hjem » Artikler » Powerstance og guitarsoloer – Dragen lever!

Powerstance og guitarsoloer – Dragen lever!

dragonforce_voxhall_26-03-2015-22

Tekst: Christian “Rigo” Poulsen

Fotos: Anders M. Teibel

Efter en uges pause til at komme sig oven på første del af deres tour, startede Dragonforce deres Scandinavian-tour med et brag af et show på Voxhall.

Et sidste minuts warm-up-band bestod af danske Savage Machine, der var meget tilfredse med at få lov til at varme op for powermetallens ukronede konger.

Stemningen er afslappet med der er også en masse forventninger i lokalet. Det danske publikum har aldrig helt kunnet tage Dragonforce seriøst, men vil alligevel ikke gå glip af at se deres show. Blandt gæsterne er der primært unge mænd med langt flagrende hår og en enkelt dreng i følge med sin far, der tydeligvis er meget spændt på aftenens koncert.

Dragonforce har på deres seneste album, Maximum Overload, lavet lyden meget om.  Numrene er ikke længere så lige på og hårde, ej heller er lyrikken nær så fantasy-inspireret, som den har været. Man kan tydeligt mærke, at de har ladet sig inspirere af optagelserne  i Sverige, da mange af numrene har et hårdere udtryk og en mere klassisk powermetallyd. Blandt andet nummeret “Three hammers high” sender tankerne tilbage til bands som Hammerfall. Marc Hudson’s vokal er ligeledes egnet til denne genre, og han gør med bravour stor brug af sin evne til at komme helt op i det højeste toneleje.dragonforce_voxhall_26-03-2015-24-800x1200

Bandet gav publikum en god blanding af både det nye og det gamle. De er formentligt bevidste om, at de meget vel kan promovere deres nyeste numre, som “The Game”, deres hurtigste nummer til dato, men at de også bliver nødt til at byde på klassikere som “Through the fire and the flames” og “Heroes of our time”.

Performancemæssigt er Dragonforce uden tvivl stadig i topform. De tekniske aspekter er helt i top, og der er ingen tøven, når soloerne skal spilles. Den ellers hektiske hastighed forhindrer ikke, at både forsanger, guitarister, keyboarder og bassist kan hoppe rundt på scenen.

På et tidspunkt opstår der forvirring på scenen. Marc Hudson spørger:“Hvad er jeg gået glip af?” og keyboardist, Vadim Pruzhanov, fremviser stolt et stort hul i bukserne. Den høje energi har alligevel været for meget for de stramme jeans, der hører metalmusikken til.

Jeg vil mene, at det lille danske publikum som Voxhall byder Dragonforce på, ikke er det mest optimale at optræde for. Danskerne er generelt afslappede, men det sikrer tilgengæld et fint fokus på showet.

Efter koncerten hilste jeg kort på Herman Li, der sagde, at han var bange for at “føle sig rusten” efter en uges pause fra scenen. Han har arbejdet hårdt på bandets kommende blue-ray udgivelse, med videoer fra deres tour gennem Indonesien og Sydamerika.

Dragonforce leverede et show, som man ikke kan klage over, men bandet virker mere som en institution for musikere, ledt af Herman Li, snarere end et metalband i den klassiske forstand. Det er derfor også forståeligt, at de nu har bevæget sig ud på nye græsmarker rent lydmæssigt.

Koncerten var en god start på resten af deres skandinaviske tour, der nok skal byde på større og vildere shows.

dragonforce_voxhall_26-03-2015-16