Spring til indhold
Hjem » Artikler » Planlægning af årets fedeste fredagsbar

Planlægning af årets fedeste fredagsbar

  • af

Af Mathilde Risom Mathiasen, sportsansvarlig i Aarhus Universitets-Sport

Et af årets højdepunkter som studerende i Aarhus er Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag, der løber af stablen i Universitetsparken hvert år i september. Pladsen åbner allerede fra morgenstunden, hvor du kan dyste med og mod dine medstuderende til idrætsdagen i 12 forskellige turneringer. Derudover er det muligt at besøge et væld af stande, hvor Aarhus Universitets-Sports medlemsforeninger viser deres foreninger frem med konkurrencer, præmier og godt humør! På den anden side af sved, grin, sejre og nederlag åbner fredagsbaren med koncerter, kolde øl og sodavand. 

Det er os i Aarhus Universitets-Sport, der sammen med vores 18 medlemsforeninger, planlægger idrætsdagen. Allerede i foråret starter de første forberedelser til den store dag. Der koordineres med Studenterrådets projektgruppe, med vores medlemsforeninger, Aarhus Universitets gartnerneri og mange mange flere. Der skal findes præmier, oprettes tilmeldingsside, findes frivillige og planlægges format på turneringerne. Det er de frivillige fra foreningerne, der planlægger turneringerne og bestemmer indholdet i standene. Det vil sige, at de frivillige du møder til håndboldturneringen, kommer fra vores håndboldforening JAI Håndbold; de frivillige du møder i cykelstanden, hvor du kan prøve kræfter med et cykelergometer, kommer fra vores cykelklub ASC; de frivillige du møder til ultimateturneringen kommer fra vores forening Aarhus Ultimate, osv. 

I den sidste uge op til Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag arbejder vi i døgndrift sammen med Studenterrådet og alle de frivillige. Der skal bygges barer og scener, sættes hegn op, handles ind og gøres klar. Banerne til turneringerne skal tegnes op, præmier skal klargøres, turneringsplanerne skal tænkes igennem og sendes ud. 

Sidste år deltog mere end 1000 studerende til idrætsdagen. Vi glæder os til endnu en gang at afvikle et brag af en idrætsdag til Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag i Universitetsparken fredag d. 9. september 2022. Du kan læse mere og tilmelde dig idrætsturneringerne på Facebook-begivenheden Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag 2022.

Hvem er Aarhus Universitets-Sport?

Aarhus Universitets-Sport er Aarhus Universitets helt egen sportsforening. Vi er en paraplyorganisation for 18 selvstændige medlemsklubber i Aarhus og tilbyder derfor de studerende på universitetet et bredt udvalg af idrætsaktiviteter. Vores klubber tilbyder alt lige fra skak til kampsport, fra svømning til fodbold. I AUS arbejder vi for at forbinde studerende på tværs af uddannelser gennem sport. Meld dig ind i en af vores klubber, hvis du vil have sved på panden og venner for livet!

Tags: