Spring til indhold
Hjem » Artikler » Overspringshandlinger: (Mis)Guide til eksamen

Overspringshandlinger: (Mis)Guide til eksamen

Så blev det januar. Det er tid til nyt fitnessmedlemskab, nytårskur og (måske) værst af alt: eksamen. Nogle af os er allerede færdige, no hard feelings, mens andre afventer at stå ansigt til ansigt med digital eksamen og de sidste deadlines. Derfor har Delfinen søgt højt og lavt efter det helt rigtige til at komme igennem det sidste: Overspringshandlinger. De kan faktisk være gode, mens du øver dig inde i hovedet, eller bare giver dig selv ro til at samle de sidste kræfter. Så klap computeren sammen lige om lidt, glem kildehenvisninger og karakterræs, mens vi tager dig gennem en alternativ eksamensperiode.

 

BANG! Og eksamen er væk

Vi starter med den første og bedste overspringshandling. Ja, faktisk en helt produktiv og nødvendig én af slagsen. For trænger lejligheden ikke til en kærlig hånd? Hvis du nu er helt ærlig; hvornår har du så sidst vasket bruseforhænget? – Det tænkte vi nok. Og nu du er i gang, skal ovnen så ikke også skures ren for diverse rester af frysepizza? Ja, og vidste du for eksempel, at eddike er en fantastisk afkalker til blandt andet klinker og håndvaske? Der er mindst en hel dags overspringshandling i rengøringen og fordelene er mangfoldige. Worst case, så resulterer det i en reeksamen, men i en skinnende ren lejlighed. Win-win, right?

 

Sofasæson kræver sofapleje

Okay, nu skal rengøringen tages til et helt nyt niveau. Din mor vil synes, du er tosset, men dine venner vil prise din genialitet. For nu sker det endelig: Du skal fnugrulle din sofa. Alle ved jo, at det er en million gange bedre at sidde og se Netflix serier i en nyligt fnugrullet sofa. Ikke kun er fnugrullen af sofaen en overspringshandling i sig selv, den er også hele to overspringshandlinger i én. I bedste januarudsalgsstil, består den både af selve fnugrulle-seancen, men også indkøbet af en fnugrulle. Hvis du så er ekstra smart, så tager du i IKEA efter fnugruller, for vi ved godt alle sammen, at IKEA er fyldt med tidsspilde og som bonus: SU-venlige kanelsnegle.

 

Klar, Parat, BAG!

Duften af nybagte boller og chokoladekage gør godt – især i en eksamensperiode. Så hvorfor ikke gøre dine studiegruppe lidt gladere og bage lidt lækkerier til næste møde? For ikke kun er bagværk lig med et smil på læben, det er også en god undskyldning til en pause fra debatterne. Og hey, så er det (tilfældigvis) også en alletiders overspringshandling. For ikke kun skal du lige sikre dig ingredienserne fra Netto, så skal en bolledej både hæve af to omgange OG i ovnen. Det er bare med at rydde køkkenbordet for overstregningstuscher og komme i gang!

 

Er du i familie med Einstein?

For ellers skal du da lige tjekke. Du kom til at tænke fremad, da du var i dit ansvarlige humør, og har derfor begået den tragiske fejl at spærre alle dine go-to internetsider. Det er nu en tid uden K-Pop-videoer og Instagram-salater. Krisen er over dig, men frygt ej! For der er altid én side, som man ikke spærrer. Ganske enkelt fordi den kun eksisterer til overspringshandlingernes formål: Det er tid til at teste din IQ. Vælg én af de mange udbydere, og så skal tiden nok løbe fra dig.

 

Farmor style is the new black

Du troede måske, at du var helt vildt smart, da du valgte at tage på biblioteket og læse til eksamen. For er det ikke meningen, at den kollektive shaming af Twitter som startside på computeren gør én ekstra produktiv? Joh, men nu sidder du alligevel og vil egentlig allerhelst lave alt muligt andet end endnu en dårlig date med teoribogen. Frygt ej, for ubevidst har du smuglet et spil kort i tasken, og det er derfor nu tid til kabale. Så er det bare at embrace sin bedste Farmor-stil og nyde sin overspringsgenialitet.

 

Me, myself and Eksamen

Vi ved godt, at disse overspringshandlinger er helt igennem geniale, men i sidste ende er vi alle nødt til at tage os sammen og få lavet de kildehenvisninger, skrevet de noter og gå til vores eksaminer. Det er en del af studielivet. Men derfor er det stadig vigtigt at huske sig selv i processen. Der skal være plads til hobbyer og underlige sidespring i en eksamensperiode. For selvom det er en læseferie, så er det vigtigt stadig at nyde livet. Og hvem siger, at overspringshandlinger ikke kan være konstruktive? – En del af processen og med til at gøre os klar mentalt til at påtage os eksaminerne. Ja, ved at få eksamen lidt på afstand, kan man gå til den med ny energi bagefter. Ved at se overspringshandlingerne som en nyttig proces i eksamenslæsningen, kan det endda ske at eksamen virker mere overskuelig. Man kan faktisk sige at et forbedret humør, overspringshandlingernes produkt, kan give bedre resultater – også selvom det bedre humør kommer i form af Netflix serier.

 

God eksamensslutspurt, AU!