Spring til indhold
Hjem » Artikler » Nytårsfortsæt du faktisk kan overholde

Nytårsfortsæt du faktisk kan overholde

 

Nytårsfortsæt: Jeg vil på en andet date, end jeg før har prøvet.

Et af de mest populære nytårsfortsæt er målet om at få en kæreste. Selvom dette selvfølgelig ikke er urealistisk, kræver det, at man tør vove sig ud i det ukendte. Vi har derfor i stedet lavet et nytårsfortsæt, der hedder, at man skal date på en alternativ måde. Eksempelvis ved at blive sat op af en ven til en blind date, spørge en sød person ud ved sin lokale købmand, prøve speeddating eller noget helt fjerde.
Samtidig åbner nytårsforsættet også op for, at alle dem der allerede er i et forhold skal prøve noget nyt som eksempelvis paintball, escaperoom, klatring, tivoli eller en anden date, som de ikke har prøvet før.

Nytårsfortsæt: Jeg vil begynde på en ny serie.

Selvom de fleste nytårsfortsæt ofte handler om at tabe sig eller træne mere, foreslår vi også et nytårsfortsæt i den helt anden grøft. Hvor mange gange har du ikke fået anbefalet en serie, som du altid har haft intentionen om at se, men i stedet besluttede du dig for at gense din yndlingsserie. Dette kan du nu lave om på ved at begynde på en serie, som du længe har overvejet.

Nytårsfortsæt: Jeg vil læse mere skønlitteratur.

I forlængelse af forrige nytårsfortsæt har mange ofte intentionen om at sætte sig til at læse, men ender alt for ofte med at sætte sig foran TV’et i stedet. Og lad os være ærlige, når man i forvejen læser meget på universitetet, er det hårdt at hanke op i sig selv i hverdagen. En ide til at få læst mere kan derfor være at vente med den tykke roman til ferien og i stedet læse novelle- og digtsamlinger i hverdagen alt efter smag og behag. På den måde kan man sætte sig selv det mål at læse en novelle eller et digt hver uge. En anden mulighed er at høre lydbøger, der passer godt sammen med vores næste nytårsfortsæt.

Nytårsfortsæt: Jeg vil dyrke mere motion.

Ja, det er det nytårsfortsæt, som 99% af os lover os selv hver eneste år. Problemet for mange er dog, at det er alt for bredt. Spørg i stedet dig selv, hvilken type motion du godt kan lide. Det er ikke nødvendigvis det rigtige for alle at pumpe jern i et fitnesscenter. Bør du i stedet melde dig ind i en svømmeklub, begynde til fodbold eller starte til ridning udenfor midtbyen. Ikke alene får du dyrket motion, der gør dig glad, men du har også mulighed for at møde nye mennesker. Eller er du mere til at løbe alene, så sæt nogle mål. Hvor langt vil du kunne løbe i januar, februar og så videre? Og husk, en gåtur med en lydbog er også motion.

Nytårsfortsæt: Jeg vil løbende opdatere mine nytårsfortsæt.

I det hele taget er nytårsfortsæt en lidt fjollet tradition. Det hjælper os til at se områder, hvor vi gerne vil forandre og forbedre os selv, og dette er i sig selv fantastisk. Men grunden til at vores nytårsfortsæt ofte går i vasken er fordi, at vi forandrer os over de 12 måneder, som et år varer. Og heldigvis for det. Vi foreslår i stedet, at du løbende sætter dig selv nogle mål. Dit eneste faktiske nytårsfortsæt kan derfor i stedet være at bestemme dig for, at du en gang hver tredje måned, hver måned eller hver uge, sætter dig ned og laver de faktiske fortsæt, som du er i stand til at overholde, i takt med at du forandrer og forbedrer dig selv. På den måde undgår du at skuffe dig selv og kan forhåbentlig se tilbage på et fantastisk år til næste nytår.

 

Her fra Delfinen ønsker vi jer alle et godt nytår, husk at passe på jer selv, også ses vi i det nye år.