Mærkesager
Internationale studerende
I snart 90 år har vi kæmpet for de studerendes rettigheder. I dag er studerende ikke bare fra Danmark, men fra lande verden over. Så det er helt absurd, hvis de ikke også bliver hørt på universitetet. Internationalisering er en dagsorden, der præger den nuværende politiske scene og i høj grad os som studerende. Det er blevet klart, at vores internationale studerende har en stemme, der ikke bliver hørt. Som en organisation, der repræsenterer alle studerende, må vi række hånden ud. Derfor skal Studenterrådet lave mere engelsksproget kommunikation arbejde for bedre repræsentation af internationale studerende.
Grøn omstilling
Der er ikke tid til at vente på fremtidens løsninger på klimakrisen. Vi er generationen, der må tage klimakampen. Uanset hvilket studie vi kommer fra, kan vi være med til at sætte klimaet på dagsordenen og tage den daglige kamp for at mindske vores CO2-forbrug.
Studenterrådet er begyndt på en grøn omstilling, der skal løbe gennem al vores arbejde og via fælles indsats trække os ud af gamle vaner og ind i nye tider. Vi skal finde smarte løsninger i hverdagen, men vi skal også sørge for, at det bliver en dagsorden på hele universitetet.
Blå bog
Navn: Krestina Vendelbo Christensen
Alder: 24 år
Studie: Læser engelsk med fokus på lingvistik på 8. semester.
Hvordan kom du ind i studenterpolitik?:
Den historie er vist en klassiker. Jeg blev hevet med til et fagrådsmøde på mit første semester af en tutor, der sagde ‘der er kage’.
Baggrund:
Jeg er vokset op i Nordvestsjælland i en lille landsby, der hedder Vallekilde. Det er en landsby med et meget aktivt, kreativt miljø, der centrerer sig omkring højskolen. Jeg tog på det lokale gymnasium. Derefter tog jeg beslutningen om at udfordre mig selv og prøve noget helt andet end bøger og studie, så jeg søgte ind som værnepligtig. Det er en tid, der har lært mig, at det er okay at fejle og at rejse sig igen, at kæmpe videre selv, når det er hårdt. Mest af alt har det lært mig værdien af fællesskabet, og vigtigheden af at løfte i flok og arbejde sammen for at nå målet.
Nu er jeg tilbage til bøger og studie, og har helt sikkert fundet den rette hylde med nørdede studier og inspirerende studenterpolitik.
Bedste råd til at overleve uni, når det er hårdt:
Det kan måske virke banalt, men mit bedste råd ville være at stoppe op og tage en dyb indånding. Der er en kedelig tendens til, at vi altid skal have travlt på uni, at det ikke er i orden at nyde øjeblikket, være frivillig i et projekt, man brænder for eller lige læse en bog i solen. Universitet emmer af passion, viden og drømme og det er alle sammen ting, der kræver tid at opleve. Så når det er hårdt, så stop op og træk vejret og nyd at være en del af al det. Universitet skal opleves og ikke bare overstås.
Yndlingsaktivitet på uni:
På mit studie er det helt sikkert at få lov at nørde lingvistik i vores research group på engelsk, og være en del af forskningen. Socialt er det de mange arrangementer, der hele tiden popper op rundt omkring, hvor man kan mødes med vennerne over en øl eller en kop kaffe. Eksempelvis, var jeg stor fan af Studenterhus Aarhus initiativ med både fodbold og håndbold på storskærm.