Spring til indhold
Hjem » Artikler » Northside Festival 2011

Northside Festival 2011

REPORTAGE

Den 11. juni 2011 skete der noget helt særligt i Aarhus. Det var nemlig på denne dag, at Northside Festival for første gang inviterede til to dage i rockens tegn, med et program som pendanten i Roskilde formentlig ikke ville have haft noget imod at adoptere. Med et kamera under armen tog Delfinen pulsen på festivalen, hvor navne som Band of Horses, The Streets og Suede spillede op til fest.

I virkeligheden debuterede festivalen allerede sidste sommer, men dengang var det med et overvejende dansk program, der knapt nok ville have givet genlyd til Tuborgs Grønne Koncerter.

Men efter at have styrket samarbejdet med de tyske søsterfestivaler Southside og Hurricane kunne Northside altså i år præsentere en perlerække af internationale topartister, der hver og en var med til at sikre en både oplevelsesmæssig og økonomisk succes.
På trods af en række logistiske problemer, der primært var affødt af det overvæld-ende besøgsantal, markerede weekenden 11.-12. juni realiseringen af en af landets bedste festivaler. Simon Kvamm sagde det ganske rammende i forbindelse med De Eneste Tos koncert: Nu er det endelig københavnernes tur til at tage IC3-toget over Storebælt!