Spring til indhold
Hjem » Artikler » New York – San Francisco – på cykel

New York – San Francisco – på cykel

Vi er to studerende fra Aarhus Universitet, der lige om lidt pakker vores trofaste cykler i kasser og drager mod USA. Latterligt langt fra professionelle cykelryttere, er det lidt af et ”vanvidsprojekt” ifølge både forældre og venner, men ideen opstod allerede sidste år, på en cykeltur fra Milano til Athen.

Tekst & foto: Anna Eva Heilmann

”Jeg kan ikke, for helvede,” lyder det opgivende fra den bageste cykel. Den græske sol bager nådesløst ned på os, og den bjergside vi i øjeblikket kæmper os opad, virker så uendelig stejl. Det er 28 dage siden vi steg på cyklerne i Milano, og vi står små 30 kilometer fra vores endemål, Athen.

Det har været sindssygt hårdt – både mentalt og fysisk. Vi har krydset flere bjergkæder, set det skæve tårn i Pisa, drukket espressoer i små søvnige bjerglandsbyer, vadet rundt i ruinerne i Pompeii, og overlevet at køre ind i Napoli i myldretiden.  Vi har slået teltet op i venlige folks baghaver, overnattet på græske party-hostels, og oplevet samtlige tyskerfyldte, karaoke-glade campingpladser i Italien.delfinen1

”Vi kunne cykle tværs over USA næste gang,” foreslår én af os, da vi den sidste aften sidder på en tagterrasse med en uforskammet god drink i hånden, og nyder udsigten over Akropolis i aftensolen.

At rejse er at leve, sagde H.C. Andersen jo – men at cykle flere tusinde kilometer er at overleve. Vejret, maden, vejen og røvcremen; alt bliver kogt ned til basale behov og instinkter. Dette betyder også, at oplevelserne står så meget desto skarpere; solnedgangen er smukkere, pastaen er lækrere og de fantastiske folk vi møder på vejen er endnu rarere. Ingen af os havde prøvet noget lignende før, men vi var hooked!

Derfor pakker vi 6. maj 2015  igen vores trofaste cykler forsvarligt ned i kasser, og sætter kursen mod USA.

Cykelruten: New York – San Francisco.

“I må være fuldstændig sindssyge” har op til flere forældrende enheder hvislet, men vi er bare høje på tanken om eventyr. Kvinder udskiller vistnok efter fødslen et hormon, der får dem til at glemme smerten, så de derved frejdigt kaster sig ud i at få flere børn. Noget af det samme må uden tvivl være på spil her; jeg synes svagt at erindre værkende kroppe, ødelagte liggeunderlag og regn i apokalyptiske mængder – men det må helt bestemt have været en ond drøm.

Vi bare glæder os til at opleve USA på hjul;, cykle gennem barsk ørken, udforske fantastiske nationalparker, gå til gospelgudstjenester og blive fortryllede af kæmpemæssige storbyer. den foreløbige rute fører os fra New York mod Washington DC, og derefter kraftigt mod vest. Meget kan ske undervejs har vi lært, men vi regner med at rulle gennem Virginia, Tennessee, Arkansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona, Nevada og endelig Californien. Cykeltaskerne skal pakkes godt med bananer og proteinbarer, kortene skal studeres, orkan-udsigterne skal tjekkes, femten liter vand drikkes dagligt. Vi skal cykle gennem endeløse midtstater, gennem skov, over ørken, krydse Rocky Mountains.  I Las Vegas kommer champagnen til at flyde inden vi rammer den berømte Highway 1, hvor vi langs kysten kører de sidste par hundrede kilometer op mod vores endemål, San Francisco.

delfinen2

I en overmodig rus har vi kontaktet rejseselskabet KILROY, der specialiserer sig i drømmerejser og studieophold for unge og studerende, og de er så fantastiske, at de sponsorerer vores flybilletter – turen kommer vi til at fortælle løbende om på deres hjemmeside og sociale medier.

Vores cykler får sig i øjeblikket en kærlig make-over og top-tuning sponsoreret af Jensen Cykler, men ellers ligger alle tingene parat i en bunke på kollegieværelset, klar til at blive pakket sirligt ned i cykeltaskerne. Teltet, trangiaen og Go-Pro kameraet, liggeunderlag, røvcreme og cykelpumpe. Derudover er Couchsurfing– profilen oprettet, kort-app’en downloadet, og afskedsmiddagen på kollegiegangen planlagt. Vi er klar.

Næsten.

For der er meget, man ikke kan planlægge på forhånd, en stor usikkerhed og uforudsigelighed – men det er i grunden jo nok også det, der lokker os ud på landevejen.
Fakta:

Ruten er inspireret af den originale ”Transamerican Biking Trail”.

Vi regner med at cykle igennem 12 stater og runde 6000 km.

delfinenrute

DCIM101GOPRO

delfinen3

delfinen6