Spring til indhold
Hjem » Artikler » My(s) Roskilde Festival – Opvarmning

My(s) Roskilde Festival – Opvarmning


Delfinens skribent My Maya Tvarnø er taget til Danmarks største festival, og vil i løbet af festivalen dele sine oplevelser med dig.

Tekst og foto My Maya Tvarnø

Hvad er Roskilde Festival?

Hvert år i starten af juli samles op mod 80.000 gæster fra hele Danmark og udlandet til fire dage med musik på Dyreskuepladsen i Roskilde. Roskilde Festival er en kultur- og musikfestival, og er kendt som en af de største festivaler i Europa. Hvert år er der, udover det store antal gæster, et stort antal frivillige, der får festivalen til at fungere, og sælger mad og øl til gæsterne. Roskilde Festival er en non-profit festival, og de donerer hvert år store summer til forskellige velgørende formål.

Danmarks største campingplads

Hvis man ikke har været på festival før, kan Roskilde Festival godt virke overvældende – der er mange mennesker, meget musik, mange indtryk – og så er man langt væk fra hverdagslivet, når man lever en uge på en mark med tusindvis af andre mennesker. Roskilde Festival er nemlig ikke kun fire dage med musik. Allerede fra lørdagen inden festivallens officielle start om torsdagen, er der både musik, events og masser af fest at finde på Dyreskuepladsen.

Under de berømte ”warm-up days” camper publikum i telte, og samles i lejre, der ofte har forskellige temaer. Kendte lejre som Ufo Aage Camp, Find Holger og Læger Uden Skrupler er hvert år at finde på festivalspladsen, og de bruger blod, sved, tid og masser af penge på at holde store fester for de andre gæster med anlæg, der kunne få enhver lille festival til at blive jaloux.

Musik for enhver smag

Roskilde Festival har, i modsætning til Northside Festival og Langelands Festival, en meget bred musikprofil. Hvert år spiller bands og folk fra alle verdenshjørner og fra et hav af forskellige musikgenre. Festivallen har syv forskellige scener, der alle har forskellige profiler og kapaciteter. Orange Scene, med sit karakteristiske udseende, som den største, men også mindre scener som Gloria og Cosmopol, der byder på mere intime oplevelser med mindre kendte kunstere.

I år har Roskilde booket store navne som Metallica, Rihanna og Queens of the Stone Age. Med en så bred musikprofil som Roskilde Festival og en evne til ofte at se morgendagens stjerner er det værd at gå i dybden med programmet. Jeg har herunder anbefalet et par bands, som du ikke bør gå glip af, hvis du i løbet af næste uge befinder dig på Roskilde Festival.

My(s) playlist

Torsdag: Savages, rå pige post-rock (20:00 Pavillion)

Fredag: The Blue Angel Lounge, tysk syrerock (02:00 Pavillion)

Fredag: Den Sorte Skole, dansk DJ-kollektiv (20:30 Arena)

Lørdag: Badume’s Band & Selamnesh Zemene, etiopisk/fransk musikkollektiv (22:00 Cosmopol)

Søndag: Azealia Banks, upcomming kvindelig rapper (16:00 Cosmopol)

Søndag: Kraftwerk, elektronisk 3D-show (22:00 Orange)

Der er også musik i opvarmningsperioden. Her kan jeg blandt andet anbefale Mø (Mandag 22:00 Pavillion Junior) og Friendly Beastly Coyote (Tirsdag 21:00 Apollo Countdown).