Spring til indhold
Hjem » Artikler » Musikanmeldelse: Malk de Koijn – Toback to the Fromtime

Musikanmeldelse: Malk de Koijn – Toback to the Fromtime

Skærmbillede 2014-10-02 kl. 17.29.35

MALK DE KOIJN
TOBACK TO THE FROMTIME
(Target Distribution)
Er udkommet

Vurdering: 6/6

Anmeldt af Søren Rømer

Som anmelder er det ganske frustrerende, når et album vrider armen om på en og tvinger en til at tilslutte sig koret af såvel kultursnobber som gadedrenge, der samstemmigt lovpriser et album til skyerne. Ikke desto mindre er det den situation, undertegnede fandt sig selv i, efter bare en enkelt gennemlytning af Malk de Koijns Toback to the Fromtime.

Ni år er der gået siden deres seneste udspil, Sneglzilla, men gud ske tak og lov er tid et anderledes statisk begreb i Malkens bizarre parallelunivers Langestrand. For selvom lyrikken til tider har fået tilsat en knivspids ekstra modenhed, er det lyriske kaos af samme skuffe som de to foregående mesterværker fra trioen, imens den musikalske side lægger sig tættest op ad debuten Smash Hit in Aberdeen.

Det eneste, der kan ærgre lidt ved Malkens comeback, er, at de rapper på et sprog, som kun en lille promille af verdens befolkning forstår. For i en tid hvor Lil’ Wayne krediteres som en af de fineste lyrikere, kan det kun beklages, at den sande elite er forbeholdt danskere.