Spring til indhold
Hjem » Artikler » Min Mangfoldige Amerikanske Drøm

Min Mangfoldige Amerikanske Drøm

Tekst: Vassili Stroganov

At gå på et amerikansk universitet er noget helt specielt og enestående. Det er meget svært at gengive med ord, men jeg vil alligevel prøve. Min amerikanske universitetstid var en unik og uforglemmelig rejse, hvor jeg fik venner for livet og oplevede en kolossal mangfoldighed på alle planer. Jeg tog min bachelor på Suffolk University i Boston, som er hovedstaden i staten Massachusetts.

11011879_10152887552716188_5284181131499697473_n

Suffolk University og mangfoldighed går altid hånd i hånd og her er der studerende fra mere end hundrede lande. Jeg har nu venner over hele verden, selv fra Madagaskar. Selv om der er så mange forskellige nationaliteter og kulturer på Suffolk University, så er der en fælles respekt over for hinanden, og vi kan lære af hinandens forskellige baggrunde hver eneste dag. Her er der ikke kun kulturel mangfoldighed, men også en kæmpe mangfoldighed i det, at der er næsten uanede muligheder for at gøre lige det, som der interesserer en. På universiteterne I USA har man et club system, dvs. en masse forskellige små organisationer, grupper osv., hvor folk med en fælles interesse jævnligt mødes og arbejder på et projekt eller diskuterer forskellige emner. I bland de mere end 80 forskellige clubs, er der f. eks the Chinese Student Association, the International Business Club, the Black Student Union, the Rainbow Alliance, The Suffolk University Democrats og The Suffolk University Republicans.

Derudover er der fraternities og sororities, som er sociale foreninger hvor man ofte men ikke altid bor sammen og laver sociale aktiviteter, community service, akademiske aktiviteter og meget andet. Fraternities er broderskaber, mens sororities er søsterskaber. Suffolk University’s Greek Life (fordi foreningernes navne består af græske bogstaver) består af 2 sororities og en fraternity. Sidst men ikke mindst er der skolens 13 sportshold samt alle mulige spændende studiejobs. Kort sagt, med det budget, som et privat amerikansk universitet, som Suffolk University har til rådighed, er der absolut ingen begrænsninger, og der er noget for alle på campus uanset hvem man er.

229361_10150168048696188_4041889_n

I mine 4 år på Suffolk University havde jeg muligheden for at få alle mine interesser og drømme opfyldt. Jeg arbejdede som TV-reporter på universitetets program Temple Street. Jeg var sportsredaktør på universitetsavisen The Suffolk Journal. Jeg blev udtaget til og var en vigtig del af universitetets tennishold, hvor jeg sammen med holdet vandt 2 GNAC mesterskaber. Jeg startede mit eget comedy show, som blev optaget i universitetets TV-Studio. Jeg var med i en række kortfilm som filmstuderende fra Suffolk University havde lavet. Jeg var radiovært på universitetets radiostation, hvor jeg havde mit eget talk show og meget andet. Ved at studere på Suffolk University kunne jeg gøre alle de ting, jeg altid havde drømt om og det er 4 utrolige år, som jeg aldrig vil glemme. Suffolk University var mangfoldig på så mange forskellige måder, mangfoldigheden i muligheder var bestemt en af dem. Jeg håber at de danske universiteter kan lære af de amerikanske, og en dag blive ligesom dem. Mangfoldighed er vejen frem.
154921_469051946187_2639112_n

546811_10151145778226188_2146495857_n

154869_469051921187_585497_n