Spring til indhold
Hjem » Artikler » Matematisk Kantine med 60 år på bagen

Matematisk Kantine med 60 år på bagen

Forleden fejrede Matematisk Kantine 60-års fødselsdag. Delfinen var selvfølgelig med til den store dag, der bød på billig øl og aftensmad. Til at højne stemningen i kantinen spillede bandet Dansetinget op til fest. I sine to sæt formåede bandet at levere gode klassikere som Totos ”Rosanna”, men bød også på en fest med eksempelvis Emil Stabil-hittet ”Allerede is”. Stemningen var da også i top, da nogle få formåede at gøre kantines gulv til et ægte dancefloor. Delfinen fik i pauserne fra musikken en god snak med forskellige studerende, og fandt da hurtigt ud af at Matematisk Kantine er et samlingspunkt for studerende fra mange forskellige studier og af mange forskellige årsager. Vi snakkede med tre studerende, der alle fortalte, hvad Matematisk Kantine betyder for dem.

 

Marie læser Medicin på 4. semester

”Matematisk Kantine er for mig et sted, hvor jeg dagligt udfører mine overspringshandlinger ved at hente en super billig kop kaffe til at hjælpe mig med læsningen. Jeg har endda investeret i en kop, så jeg samtidig er med til at redde miljøet. Tirsdag og torsdag tager jeg også tit en valnødsbolle med derfra, da de smager sindssygt godt. Og det er bare et rart og uformelt sted, hvor der også er stor chance for at støde ind i nogen, som man kender.”

 

Christian læser Datalogi på 5. semester

”Matematisk Kantine er for mig et godt sted lige at hente en kage, når man har lange matematikforelæsninger, og man trænger til et skud sukker til den anden halvdel af forelæsningen. Jeg har både undervisning her i nærheden og oppe på Katrinebjerg, men jeg foretrækker at læse her i området, da nogle dage kan blive lidt lange, også har Matematisk Kantine den fordel, at de, modsat nogle andre kantiner, har åbent om aftenen, hvor man så kan få en billig omgang aftensmad.”

 

Sara læser Diplomingeniør – Kemi på 3. semester

”Til daglig læser jeg oppe på Katrinebjerg, så jeg er her ikke lige så meget, som jeg gerne ville være. I starten af uddannelsen havde vi dog fag hernede, hvor vi ofte brugte kantinen som et sted, hvor vi kunne sidde og arbejde, og det er bare en super hyggelig kantine med god stemning, hvor vi nød den billige kaffe, den gode plads og selvfølgelig deres kage.”