Spring til indhold
Hjem » Artikler » March for fremtiden

March for fremtiden

I Aarhus finder den Globale Klimastrejke sted på Rådhuspladsen fra morgenstunden og i marchen vil Den Grønne Studenterbevægelse kunne findes. Delfinen har udvekslet et par ord med Gustav og Kristina fra DGSB Aarhus inden morgendagens store begivenhed.

Den Grønne Studenterbevægelse har i sin relativ korte levetid fået vind i sejlene. Foruden en øget interesse og tilslutning fra studerende landet over, står bevægelsen bag flere aktivistiske tiltag med en mission om at råbe politiske ledere og magtfulde virksomheder op og tage ansvar. Det konkret mål med fredagens klimastrejke lyder fra Gustav og Kristina: ”Vi håber, at se Danmark indføre drastiske tiltag med henblik på at overholde Parisaftalen – og dermed begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grad i 2100.” Desuden ytrer de også et håb for at endnu flere danskere får øjnene op for det de ser som ”dette århundredes potentielt største krise”.

Og selvom at der ses en stor folkelig opbakning til de grønne organisationer blandt befolkning, synes kampen om den politiske dagsorden at være sej. Ifølge Gustav og Kristina kan forklaringen lyde at ”den klimapolitiske dagsorden drukner i støjen, fordi andre politiske problemer umiddelbart kan virke mere presserende. Klimaforandringer er ikke noget man kan mærke på en regeringsperiode, men vi kan hurtigt løbe tør for tid før det eskalerer”. Men DGSB tror og håber at blandt andet den globale klimastrejke kan være med til at påvirke det kommende folketingsvalg til at blive et såkaldt klimavalg, hvad det allerede tyder på ifølge flere meningsmålinger.

Skal man tage eksperternes råd i betragtning er der da også brug for reel handling her og nu. Derfor opfordrer Den Grønne Studenterbevægelse de studerende til at tage klimaforandringerne alvorlige: ”De studerende på AU bør forholde sig til, hvad deres fag kan bidrage med i en verden der forandrer sig på andre måder end vi har set hidtil. Ved at deltage i den voksende internationale klimabevægelse, kan vi om 50 år sige, at vi var med til at gøre en forskel”.

 

Du kan se programmet for Klimastrejken i Aarhus her: