Spring til indhold
Hjem » Artikler » Mætter 15 kroner?

Mætter 15 kroner?

Sidste år steg stort set alt andet end SU’en, hvilket blot har gjort spørgsmålet endnu mere relevant. Flere kirker i Aarhus serverer SU-middag, og vi tog med.

”Mennesket skal ikke leve af brød alene”, har Jesus angiveligt sagt. De fleste vil være enige med Jesus i hvert fald på det punkt, og da mit eget madbudget sidste år blev udhulet i takt med inflationen, var jeg motiveret til at prøve noget nyt: En onsdag aften i marts tog jeg min kæreste under armen og tog til SU-middag i Christianskirken.

Vores aften startede lige før Nordre Ringgade bliver til Grenåvej. Vi kunne på afstand se kirkens tårn, der pegede op mod en himmel, hvor solens orange skær lyste i horisonten. Hvad skulle vi forvente af aftenen? Det gav de 20 minutters gåtur god tid til at snakke om.

Ved kirken fandt vi hurtigt et skilt, der viste vej. Jeg havde på forhånd læst, at middagen foregik i krypten under Christianskirken, så jeg var spændt på, hvad der ventede. Krypten viste sig at være et stort lyst lokale, og her var dækket op til omkring 40 mennesker.

Solen var endnu ikke helt nede, så det store vinduesparti lyste krypten op. Den bestod af spiselokalet med borde og en scene, et tilstødende lokale og et køkken. Spiselokalet blev hurtigt fyldt op omkring kl. 18, og det viste sig, at de ikke havde været for optimistiske med antallet af kuverter.

Kort efter bød præsten velkommen. Der var ingen bordbøn på menuen, kun svensk pølseret. Menuen veksler efter et Verden Rundt-tema, kunne præsten berette, og denne onsdag var vi nået til Sverige. En hurtig Wikipedia-søgning viste, at ingen i Sverige kender til den danske klassiker svensk pølseret. Denne detalje havde dog ingen betydning. Hvor præcis retten kom fra, var ligesom bordbønnen trådt i baggrunden, så der blev plads til det, det nok i virkeligheden handlede om: At være sammen om at spise god og budgetvenlig mad. Derfor er prisen lav, maden noget de fleste kan være med på, og alle er velkomne. 

Maden smagte, som den skulle, og som det sker, når der kommer varm mad på bordet, spredte der sig hurtigt en hyggelig stemning. Gryderne tømtes, men først efter at alle havde fået en portion. Derefter kom der kaffe og hjemmebagt kage på bordet, og arrangørerne opfordrede til, at man tog et brætspil i det tilstødende rum. Vi nøjedes med kaffe og kage og blev hængende et par timer til en hyggelig snak. Vi gik mætte hjem, og trods de stigende priser havde vi klaret endnu en dag uden at leve af brød eller pasta alene. 

Hvis du kunne tænke dig at deltage i en SU-middag, så skal du finde UngK på Facebook og trykke tilmeld på den middag, du vil deltage i. I skrivende stund afholdes middagene i tre kirker og maden varierer fra grønt og økologisk til mormormad og Verden Rundt-tema, alt efter hvilken kirke man besøger.