Spring til indhold
Hjem » Artikler » Leder

Leder

De første bøgetræer springer nu ufortrødent ud, selvom vi åbenbart stadig er i overhængende fare for at blive snigangrebet af lumske haglbyger. Ned fra himlen kommer der hagl og regn, men heldigvis snart også sommersol og solsortesang.

Fjerpragten skal pudses, for vinterdragten skal smides, og der skal snart svæves i formation i aftensolen til takterne af Prince’s When Doves Cry – alle bliver vi natugler, når nætterne bliver lysere.

Trækfuglene vender tilbage for at nå Kapsejladsen. Der skal flyves om kap for hæder og ære, og vi skal være fulde som alliker. Eksamenerne kommer også flyvende ind fra venstre, men hvis man er en ørn til det, så kommer ferien hurtigt – med al dens frihed og mulighed for at sprede de små, underudviklede studievinger ud, sætte af, lette og flyve ud i verden…

Ud af reden skal vi alle på et tidspunkt, ud for at skyde papegøjen. Ikke altid nemt er det. Nogle gange skal man ud dér, hvor kragerne vender, men blind høne finder også korn, og man behøver vel ikke altid synge med de fugle, man er i blandt. Er en fugl i hånden i grunden altid bedre end ti på taget?

Temaet for Majnummeret er fugle: Fri som en fugl, en enlig svale, at plukke en høne med nogen, ugler i mosen – kær fugl har mange navne!

Læs interviewet med Troels Kløvedal, der som ganske ung, besluttede sig at leve fri som fuglen og flyve ud i verden på eventyr, men alligevel altid er vendt tilbage med næbbet rettet mod Danmark. Læs om brevduen Grå, lær hvordan du “påfugler” den, og tag testen, og find ud af, hvilken fugl du er. Læs derudover også artiklen fra Jutland Station, hvor du kan høre om droner i Aarhus.

Så, flyv ind i bladet og god læselyst!

 

Læs magasinet online her: