Spring til indhold
Hjem » Artikler » Læs Delfinen #190 her

Læs Delfinen #190 her

  • af

Klokken er 15:45. To og en halv time inde i forelæsningen sidder 105 ubeskrevne blade og kæmper med koncentrationen. Studielektoren har i 150 lange minutter kastet om sig med tips og tricks og gjort det klart, hvad der skal til for, at første semester ikke bliver det sidste.

Midt i endnu et forsøg på at lænke forstandens længsel mod exit sker der noget. Stumpe ører bliver spidse, da lektorens mine ændres. Det er, som om der lægges et niveau af oprigtighed til, idet lektoren siger: ”Hvis der er ét tip, I skal tage med jer hjem, er det dette: gør noget! Gør nu bare noget, mens I kan!”

Hvis forelæsningen var en suppe, var ”gør noget!” den bouillonterning, det hele kunne koges ned til. Og det var sådan, det lød, da vores studielektor sendte en hyldest ud til engagement: til at gøre noget; til at tage initiativ; til at engagere sig. Engagement er ligeledes navnet på denne udgaves tema, der gør honnør til alle de fan- tastiske muligheder, lejligheder og potentialer, som en femårig universitetsuddannelse byder på. Som du vil kunne læse i denne ethundredeoghalvfemsenstyvende udgave af Delfinen, er det kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad der med kno- fedt, initiativ og engagement kan opnås.

Læs eksempelvis om pigen, der gik fra Musikvidenskab til Orange Scene, drengene, der startede en kantine op på Kasernen, eller se billedserien om 50-årsjubilaren, der i fem årtier har arbejdet for at samle studerende på tværs af fag: Studenternes Hus.

Redaktionen vil gerne takke alle skribenter og fotografer, der på fornemmeste vis har engageret sig i denne udgave af Delfinen.

Kære nye og gamle studerende på Aarhus Universitet,velkommen og velkommen tilbage.

Jacob Krag Linde og Kristoffer Dahl Sørensen, redaktører på Delfinen.