Spring til indhold
Hjem » Artikler » Koncertanmeldelse: Hurts

Koncertanmeldelse: Hurts

 

Hurts
Koncert
VoxHall den 13. oktober 2010

Den engelske duo Hurts leverede en oplagt, men kort koncert, da de gæstede Århus den 13. oktober på deres tour med debutalbummet Happiness

Af: Julia Sakskjær Nielsen

Det er onsdag aften, og Voxhall summer af forventningsfulde mennesker. Disen fra røgmaskinen breder sig langsomt fra scenen, der er badet i isblåt lys. Forudgående rygter om, at Theo Hutchcraft skulle være forkølet, bliver manet til jorden, da første sang, ”Unspoken”, starter med en imponerende falset. Adam Andersons simple klaver/synth akkompagnement understreger den unikke nerve i forsangerens stemme.

Den bløde ballade, ”Blood, Tears & Gold”, presser Hutchcrafts stemme til det yderste. Forkølelsen fornægter sig ikke helt, og stemmen knækker en enkelt gang på det stemningsfulde nummer.

Publikum synger begejstret med på bandets første store hit ”Wonderful Life”, der blev udgivet i Danmark som første land og skamspillet af P3 som ugens uundgåelige i foråret.

Klædt i elegante mørke jakkesæt, velpolerede sko og slikket hår, står duoen og deres band højtideligt stille under koncerten. Kun Hutchcraft bevæger sig af og til op på tæerne for at nå de høje toner. Midt i koncerten bryder Hutchcraft dog stivheden; jakken knappes op, og forsangeren slentrer rundt som en alt for velklædt gadedreng under sangen ”Happiness”, der i øvrigt underbygges af en oplagt og velspillende trommeslager bagved i halvmørket.

Adam Anderson har holdt sig ubemærket bag tangenterne, men da han skifter til elguitar på nummeret ”Evelyn”, og slår han sig pludseligt løs som en anden rockstjerne. Publikum jubler, men magien er kortvarig, og allerede efter et enkelt nummer forsvinder Anderson igen om bag klaveret.

På det italiensk inspirerede nummer ”Verona” overlader Theo Hutchcraft for en stund rampelyset til den ellers så anonyme backingsanger. Til publikums store overraskelse bryder han ud i en operainspireret udgave af sangen, hvilket modtages med en storm af klapsalver.

Det fremgår klart, at Hurts speciale er følelsesladede kærlighedssange. Specielt balladen ”Stay” vil sikkert få adskillige følsomme pigehjerter til at briste. Med teksten ”we say goodbye in the pouring rain, and I break down as you walk away – stay” er der lagt op til hjertesorg af største kaliber. Kombinationen af 80’er inspirerede synth-pop og trommeslagerens lækre rytmer giver dog Hurts’ udtryk en kant, der både klæder dem og adskiller dem fra de utallige flødedrenge-bands. Med lettere melankolske numre som ”Illuminated” og ”Unspoken” viser Hurts, at de ikke er bange for mere tungt og stemningspræget musik.

Overordnet giver Hurts en solid koncert dog uden helt at kunne skjule, at de er nye i faget. Duoen spiller ingen ekstranumre og har overraskende udeladt nummeret ”Water” fra setlisten. Aftenen er dog tilpas krydret med overraskelser, så den relativt korte koncert ikke på noget tidspunkt bliver triviel. Hurts viser ganske lovende takter og er klart et band, man bør holde øje med i fremtiden.