Spring til indhold
Hjem » Artikler » KANTINETJEK!

KANTINETJEK!

TEKST & FOTOS Camilla Palmann

Delfinen er blevet sulten og har derfor testet, hvor du skal gå hen for at blive mæt i god kantinemad uden at vælte hele dit månedlige SU-budget. God læselyst og bon appetit!  

Har man sagt klokken 12, har man også sagt myldretid i universitetets kantiner. Dette fandt Delfinens udsendte ud af, da hun med stor appetit agerede smagsdommer i tre udvalgte universitetskantiner tilhørende Aarhus Universitet. Missionen var at undersøge de pågældende kantiners ’dagens ret’ samt at spørge de studerende om kantinemæssig ris og ros.

SAMFUNDSFAGLIG KANTINE (Bartholins Allé):

 • Pris for dagens ret: For 36 kroner får du dagens varme ret med dertilhørende salat på samme tallerken. Blandt drikkevarerne kan en flaske Egekilde købes for 9 kroner mens en Coca-Cola koster 12 kroner
 • Udvalg: I Samfundsfaglig Kantine er der altid flere forskellige valgmuligheder, når det kommer til dagens varme retter. Med andre ord er der noget for enhver smag, da skiftende retter er et fast indslag på menuen. For eksempel er der både lette retter, blandt andet i form af laks og kartofler, og lidt tungere retter såsom mørbradgryde, som man kan spise sig mæt i.
 • Kvalitet: Undertegnedes valg af dagens ret bød på laks med dildkrydrede kartofler, stegte grøntsager og frisk salatbar. Maden var appetitlig at se på, den var farverig og frisk, og den smagte godt. Samtidig var der en fin bland-selv-salatbar, bestående af et bredt udvalg af grøntsager.
 • De studerendes dom: De adspurgte studerende var generelt meget tilfredse med udvalget og kvaliteten af maden, som serveres i kantinen. Flere mente dog, at maden og drikkevarerne er lidt for pebrede i prisen sammenlignet med eksempelvis Matematisk Kantine. Endvidere syntes flere af de studerende, at der er for meget støj og for få siddepladser.


MATEMATISK KANTINE (Ny Munkegade):

 • Pris for dagens ret: Prisen afhænger af, hvilken varm ret, der vælges, men langt de fleste retter kan købes til en ganske rimelig pris på mellem 25 og 35 kroner pr. tallerken. Drikkevarer kan købes relativt billigt. 7 kroner for en flaske Egekilde eller 9 kroner for en flaske Coca-Cola.
 • Udvalg: Menukortet består af tre forskellige daglige frokostretter, som man selv portionsanretter. Desuden råder kantinen over en stor salatbar med rig mulighed for at blande, som man har lyst til. Hvilke varme retter, der er på menuen, kan man som gæst følge med i på kantinens hjemmeside. Kantinens andet kendetegn er dens brede udvalg af hjemmebagte kager, der kan købes til den nette sum af 10 kroner for et kæmpe stykke, der med sikkerhed formår at slå sulten og sukkertrangen ihjel.
 • Kvalitet: Jeg spiste stegte nudler med kylling og grønt, som så ganske indbydende ud. Retten var ikke prangende, men helt udmærket til prisen.
 • De studerendes dom: Den generelle holdning blandt de spisende studerende var, at maden i Matematisk Kantine er tilfredsstillende og kan købes for rimelige penge. Samtidig fremhævede de den billige kage som et særdeles godt initiativ, og de studerende roste kantinen for dens størrelse og hyggelige atmosfære.

KANTINEN NOBELPARKEN (Jens Chr. Skous Vej):

 • Pris for dagens ret: Den varme ret er prissat til 36 kroner for et stort måltid mad. En flaske vand kan købes for 12 kroner og en Coca-Cola står til 18 kroner
 • Udvalg: Der er som udgangspunkt en eller to varierende, varme retter på menuen. Derudover er der altid nylavede sandwiches samt en eftertragtet og eksperimenterende salatbar at finde i kantinen.
 • Kvalitet: Der var lækre, velsmagende burgere mikset med grillet peberfrugt og squash samt dertilhørende fritter på menuen, da jeg besøgte kantinen. Bøffen var saftig og krydret, og der var ikke sparet på fyldet. De 36 kroner var med andre ord givet særdeles godt ud for et måltid, der med garanti vil sende din sult og burgerlyst til tælling.
 • De studerendes dom: Generelt syntes de studerende, at maden i Kantinen Nobelparken er meget tilfredsstillende, og mange roste kantinens salatbar for altid at være varieret. Nogle fremhævede, at kantinens priser generelt er lidt for høje, og at der ikke er tilstrækkelig med siddepladser. Endelig er det værd at nævne, at kantinens personale er meget venligt. Det er smilende mennesker, man bliver mødt af – og det er også en vigtig del af helhedsindtrykket.