Spring til indhold
Hjem » Artikler » Kandidater på Litteraturhistorie udstiller: Århus i litterære fragmenter

Kandidater på Litteraturhistorie udstiller: Århus i litterære fragmenter

SkipperPhotography051

Verden vrimler med litteraturturister. Vi har alle sammen set folk rende rundt i Rom eller Paris med Dan Brown romaner under armen, mens de følger statuer og mystiske konspirationsteorier. I Dublin følger folk Ulyssesruter gennem byen og mangt et barn har stirret på stolpen mellem perron 9 og 10 på Kings Cross Station i håbet om at finde Perron 9 3/4. Men det er ikke kun i den store verden, man kan være litterær turist. Det er også i Århus.

Torsdag d. 27 november kan du komme ned på Godsbanen og se eksempler på litteratur der foregår i Århus. Litteratur du kan følge sporene af gennem byen, på samme måde som litteraturen fra Rom eller Dublin. Du kan komme og høre lektor Dan Ringgaard og ph.d. studerende Elisabeth Skou Pedersen fra Aarhus Universitet i samtale om stedets betydning for litteraturen. Hvordan påvirker romanerne og digtene steder, og hvordan påvirker stederne litteraturen?

Dørene åbner kl 18.30, hvor der vil være mulighed for at gå på opdagelse i århuslitteraturen på ti plakater, der viser dig både tekst og billeder, fra forskellige steder i Århus. I stedet for Dan Brown lader vi forfattere som Svend Åge Madsen, Anna Friis og Yahya Hassan blive alternative guides til Århus. Vi udstiller tekststykker, der dvæler ved pølsevognen på Viborgvej og besøger de Underjordiske, der bor under Åboulevarden. Kl. 19.30 går Dan Ringgaard og Elisabeth Skou Nielsen på scenen i Vogn 1 og kl. 20.15 vil århusforfatter Anna Friis læse højt fra sin egen århuslitteratur.

Der vil være mulighed for at købe kaffe og kage til 5 kr. så medbring småpenge. Derudover vil Aarhus Universitetsforlag møde op med gode tilbud på bøger om Århus og om steders litterære betydning.

Arrangementet er gratis, og plakaterne bliver hængende på Godsbanen til d. 20 december. Kom og bliv inspireret til at opleve din by på en helt ny måde.

På Godsbanen, indgang 3D til gården, Århus C
Vi inviterer til fernisering, samtale og oplæsning torsdag den 27. november
Vi åbner dørene 18:30