Spring til indhold
Hjem » Artikler » Kærlighed til sporten

Kærlighed til sporten

AUS-medlemsklubben Jysk Akademisk LystfiskerforeningLommeulken” har for nyligt været på karpetur. På disse ture, spejler der i vandets overflade en sand passion og kærlighed til lystfiskeri. Læs med her, hvor Lasse Beck beretter om turen.

Tekst: Lasse Beck

Morten Svarer, vores fiske-wizzard, inviterede i anledning af den kommende karpetur til Tips og Tricks i Biohuset. Mortens store begejstring og passion omkring karpefiskeriet fik mig hurtigt overbevist om, at jeg helt klart skulle med på den nærtstående karpetur.

På dagen

Jeg ankom forsinket og tømmermændsramt til søen, oven på en fredag, hvor jeg havde brugt det meste af natten på, at prøve at ”fange en sygeplejerske” ude på Campus N. – det skulle senere vise sig at karpeturen var noget mere succesfuld. Det startede ud stille og roligt. Morten hjalp med at rigge mine 3 karpestænger til – dog med 3 rigs jeg selv havde bundet til den foregående Tips og Tricks-aften.

Vinderkarpen
Klokken passerede 01:00, og jeg gik ned til min rod-holder, hvor jeg vidste, at den midterste bidmelder ikke virkede. Jeg skulle til at forhøre Morten om, hvorvidt jeg skulle tage stangen op eller lade den blive i vandet henover natten. Det mest heldige, på grænsen til overtroisk-magisk-vanvittige sker så! I de sekunder jeg står og ser på stangen, begynder hjulet at løbe, og i mere eller mindre stilhed forsvinder mere og mere line. Jeg fik løftet stangen fri og begyndte fighten! Jeg mærkede straks, at denne fisk var større end foregående, og jeg tænkte ”bliv på, bliv på, bliv på”. Jeg fik de nervøse tanker ud af hovedet, og efter en god fight, blev karpen nettet. Om jeg var glad? JA gu’ fanden var jeg glad! Skælkarpen var (i min fiskeoptik) kæmpestor og skulle senere vise sig ikke kun at være min nye PR. på ”fiskevægt”, men også turens fisk!

Et kæmpemæssigt TAK skal der lyde til Morten, der brugte mere tid på hjælpe og lære fra sig end selv at fiske. Endnu en gang bekræfter gode venskaber og oplevelser, hvor godt et valg det var (tilbage i 2014) at melde sig ind i studenterfiskeklubben med det underlige navn, Lommeulken.

(INFOBOKS I BUNDEN)Har du også en kærlig beretning fra en AUS-medlemsklub, så send den til klub@aus.dk – så sørger vi for at dele den med andre! Er du ikke medlem af en AUS medlemsklub, kan du klikke dig ind på www.aus.dk og se vores mange idrætstilbud.