Spring til indhold
Hjem » Artikler » JUNIGUIDEN

JUNIGUIDEN

1/6: Aarhus Pride Parade

Klokken: 11 – 13:15 Lokation: Bispetorvet Hak i SU’en: Gratis

Fest og farver bevæger sig gennem gaderne og sørger for dette års Pride Parade. Følg med (2,54 kilometer), eller nøjes med at overvære paraden, der viser støtte til lige rettigheder og muligheder – uanset kønsidentitet eller seksuel orientering.

01/06: Smed X Games 2019 Gade Edition

Klokken: 12:00 – (02/06) 01:00 Lokation: Skovgaardsgade 5
Hak i SU’en: Gratis

I Aarhus holder Smed X Games deres årlige street konkurrence i skateboarding og BMX. Selvom du hverken skater eller har erfaring med små cykler, er der rig mulighed for at godte dig med øl, sodavand og street-food, mens du shopper i boderne, lytter til livemusik eller glor på tricks, der aldrig stopper med at imponere dig.

 

05/06: Folketingsvalg

Klokken: 8.00-20.00 Lokation: Se valgkort Hak i SU’en: Gratis

Stem, stem, stem!

 

13/06: Gratis yoga i Mindeparken med Fitness World

Klokken: 18 – 19 Lokation: Mindeparken Hak i SU’en: Gratis

Eksamensforberedelse rusker kroppen og tvinger den til at overarbejde for at nå de høje mål, som studerende sætter sig selv. Gør dig selv en tjeneste. Tag din ven med til ’Balance under den blå himmel’, og få din krop tilbage i balance.

 

13/06: Århus Stiftstidende møder Jørgen Leth på Salling Rooftop

Klokken: 17 – 18 Lokation: Salling Rooftop Hak i SU’en: Gratis (begrænset antal pladser)

Jørgen Leth drager folk med sin tale. Om du hører hans stemme, der taler hen over dækbilleder af det franske landskab, eller du fjernt genkender den i de skrattende højtalere i Letbanen, underholder han altid. Eksil-aarhusianeren taler om udviklingen i Smilets By, som han – ligesom mange andre emner – har stærke holdninger til.

 

13/06: Åbning af LiteratureXchange

Klokken: 16 – 17 Lokation: Dokk1, Rampen Hak i SU’en: Gratis (siddepladser til de første 200)

Litteraturfestivalen LiteratureXchange bugner af muligheder for at opleve noget, der rører dig, tænke en tanke, du ikke havde tænkt dig at tænke, møde inspirerende mennesker, spise god mad, lytte til musik, se en god film og fordybe dig. Festivalen byder kort sagt på ALT. Kom ned, når de skyder festivalen i gang med musik, litteratur og en åbningstale af Rabih Azad-Ahmad, som er rådmand for Kultur og Borgerservice.

Nogle arrangementer kan du læse om senere i guiden, men jeg vil stærkt anbefale dig at gå ind og læse det fulde program. Festivalen varer i hele ti dage, og programmet for den ene dag er mindst lige så interessant som programmet for den næste.

 

14/06: Kultur, kvindekamp og kedsomhed – mød Mario Vargas Llosa

Klokken: 19:30 – 21:00 Lokation: Dokk1, Store sal
Hak i SU’en: 120,- (studerende 80,-)

Mario Vargas Llosa er peruviansk journalist, professor i Latinamerikansk Litteratur, litteraturkritiker, præsidentkandidat i 1990 og Nobelprismodtager i litteratur i 2010. Han er kort sagt en mand, som har noget at sige. Sammen med DR-journalist Karin Mørch taler han om litteraturens potentiale til at gøre os klogere på det samfund, der omgiver os, hvor han vender en idealistisk kamp for en bedre verden med syn på kvinders rettigheder.

 

21/06: Maratonsang i Aarhus

Klokken: 8 – 22 Lokation: Dokk1, Rampen Hak i SU’en: Gratis

Der er noget over at synge i fællesskab, og det er der rig mulighed for at gøre hele dagen. Fra tidlig morgen til sen aften fylder arrangementet Dokk1 med sange fra højskolesangbogen. Højskolelærere, forstandere og musikere deler historier og spreder lykken ved at synge sammen.

 

22/06: Rasmus Seebach (Hjalmer, Chris Burton og Burhan G) // Familiekoncert, Aarhus

Klokken: 13:00 – 20:30 Lokation: Havnepladsen
Hak i SU’en: 390,-

Rasmus Seebach fejrer tiårs jubilæum for sit debutalbum ’Rasmus Seebach’. Det gør han sammen med Hjalmer, Chris Burton og Burhan G, som sørger for en musikalsk dag med nogle af de største navne inden for dansk pop.

 

23/06: Litteratur på Store Torv

Klokken: 11 – 17 Lokation: Store Torv 5 Hak i SU’en: Gratis

Som en del af LiteratureXchange sætter Kristian F. Møller (boghandleren) telt op på Store Torv, så selv hvis vejret er dårligt, kan du nyde at se og høre aktuelle forfattere på klos hold. De læser op, fortæller om deres aktuelle værker, og der er mulighed for at få signeret sin bog.

 

27/6: UngK holder fødselsdag

Klokken: 14-17 Lokation: Nørre Allé 23 Hak i SU’en: Gratis at deltage. Mad og drikke kan købes

Ungdomskirken i Nørre Allé fylder fem år og fejrer det med en fernisering og fest. Galleri Grisk har udsmykket murerne på den gamle kirke og i kirken er der udstilling. I gårdhaven tændes der op for grillen og festlig stemning.

 

Det var et udpluk af nogle af de ting, der sker i Aarhus. Held og lykke med jeres eksaminer, og hav en rigtig god sommer!