Spring til indhold
Hjem » Artikler » Juhu(l) for fællesskabet: Hold jul i studenterhuset

Juhu(l) for fællesskabet: Hold jul i studenterhuset

Julen nærmer sig for alvor med bestemte, lunefulde, stressende, æbleskiveduftende, gavepapirsindpakkede skridt. Dette skyldes måske i særdeleshed, at samtlige butikskæder siden starten af oktober har tyret julekalendere og chokoladejulemænd i nærmest perverse mængder lige i fjæset på os alle sammen. Julens snarlige tilbagekomst er, med andre ord, ikke til at tage fejl af. 

For nogle er julen en tid sprængfyldt med traditioner, hjemlig hygge, eller den evindelige jagt efter mandlen i risalamanden, som din morfar alligevel altid får. For andre er julen dog en helt anden tid hvor afstand, familiære stridigheder eller dødsfald gør, at man ikke har ret meget andet end sit eget selskab juleaften. Juleåndens flamme er måske ved at gå ud. Men frygt ej. Der findes heldigvis nogle ildsjæle, der er klar til at tænde godt og grundigt op for julehyggen, og ikke mindst fællesskabet.

Hvert år bliver der nemlig arrangeret en fælles juleaften for alle interesserede i Studenterhuset på Nordre Ringgade. Selve begivenheden bliver arrangeret af Ninni Schaldemose og Sigrun Schaumburg-Müller akkompagneret af de øvrige frivillige, der hvert år bidrager til, at juleaftenen bliver stablet på benene. En vigtig del af aftenen er, at alle føler sig inkluderet i fællesskabet og yder et bidrag til at aftenen kører på skinner. Dette kan for eksempel ske ved, at 

man hjælper med at tage opvasken eller, at man sørger for at juleanden bliver lige som den skal være. Derfor fungerer samtlige deltagende også som værter for aftenen, der, i fællesskab, sørger for, at aftenen bliver rigtig juleaftensagtig. 

Programmet for juleaftenen starter allerede fra klokken 14, hvor man i samlet flok følges til Julegudstjeneste i Møllevangskirken, hvorefter aftenen fortsætter på traditionel juleemanér med et godt gammeldags overdådigt julebord med alt det, der plejer at være på sådan et, efterfulgt af risalamande med dertilhørende mandelgave, og slutteligt den gode gamle pakkeleg, som vi alle har et had/kærlighedsforhold til. For hele denne herlighed skal man blot slippe en flad hundredekroneseddel, der jo i disse inflationstider ikke rækker spor langt, men lige denne aften i Studenterhuset, er det lige præcis nok til at give dig en dejligt udspilet mave fyldt med jul og kærlighed, og en oplevelse for livet. 

Klientellet for sådan en aften har de forgangne år primært bestået af internationale studerende, der grundet den lange afstand til familien har set sig nødsaget til at blive og fejre jul i Danmark. Dog skal ingen være det mindste i tvivl om, at absolut alle er velkomne, hvis man har lyst til at holde en anderledes jul med fællesskab, inklusion, og ikke mindst hygge, i højsædet. Hvert år vælger mellem 30 og 50 mennesker at benytte sig af denne mulighed, men der er altid plads til én mere.

Hvis alt dette lyder som noget for dig, eller hvis du kender en international studerende, der ikke har mulighed for at fejre jul med sin familie, så er Studenterhuset det helt rigtige sted at være. Og hvis du er typen, der slet ikke kan få nok af fællesskab og unikke oplevelser, så fejres der endda også nytårsaften i Ungekirken i Århus. Denne aften vil være for dem, der ønsker en mere afdæmpet nytårsaften, og elsker fællespisning og nytårsquizzer. Hvis du ønsker mere information om alle de fantastiske arrangementer, kan du altid besøge Facebooksiden ”Studenterpræsterne i Aarhus”, der også gladelig tager imod forslag til fremtidige nye begivenheder, der kan være med til at fremme fællesskabet.