Spring til indhold
Hjem » Artikler » ”Jeg vil også #metoo’es” – kontroversielt og aldeles underholdende teater

”Jeg vil også #metoo’es” – kontroversielt og aldeles underholdende teater

Teater HURRA er en flok skæve, skøre, vidunderlige, dagligdags damer med noget på hjerte. De er i alderen 33 til 42 år og er modsat det klassiske skuespillerhold ikke skuespilleruddannede, men lever et helt almindelige liv – ligesom publikum. Det er dog ikke noget man mærker, når de sprudlende kvinder står på scenen og opfører sig lige som det passer dem. ”Vi er rebelske og relevante – og fortsat uenige om, hvorvidt vi er et feministisk projekt” skriver de selv på deres Facebookside. Kvindernes hverdagsliv er da også hvad stykket er præget af. I stykket forekommer mange tanker, ideer og finurligheder, som publikum i høj grad kan relatere til. Noget er leveret med humor, noget er trist og noget af det hænger ved.

Det er fredag aften, fugtige af regn træder vi ind i et lille rum med en ret intim belysning – en lille rød lampe. Tæt pakket med forestillingens andre gæster står vi og venter på at klokken bliver 20.00, og vi skal se forestillingen ”Lyden af døde dyr”. Her serveres ikke bobler og udvalg af snacks, men dåseøl og saltstænger, og det rammer essensen af teateret godt – det er ikke fint og fornemt som Aarhus Teater. Det er intimt, nede på jorden og autentisk. I samlet flok går vi ud i regnen igen, og bevæger os ind i en industribygning. Vores sæder er klapstole sat op på kasser bygget af træpaller. Der ringes med en lille guldklokke, og forestillingen går i gang. I løbet af de godt halvanden time som forestillingen varer, bliver vi præsenteret for temaer som Tinder, børn med iPads, pels og retten til pik. En eventuel selvhøjtidelighed er pakket godt og grundigt væk. Kvinderne på scenen synger ”Jeg er krænkelsesparat. Jeg vil også #metoo’es”, viser venstre bryst som en kommentar til amning i det offentlige, funderer over om det er en dom at miste sin mødom og hænger minder på tørresnore. Det lyder måske lidt absurd og underligt – og det er det også. Men det hele er serveret med en stor portion ironi, grin og engagement, så selvom der også behandles tunge emner som døden, er det en virkelig sjov og underholdende forestilling.

”Lyden af døde dyr” spiller ikke længere, men næste gang teater HURRA fremfører et stykke anbefaler vi på redaktionen, at du smutter ned til Frontløberne, hvor teater HURRA hører til og ser en forestilling. Vi garanterer, at du får et godt grin. De har i hvert fald erhvervet to nye tilskuere, der helt sikkert kommer igen til deres næste forestilling.

 

Adresse:
Frontløberne, Jægergårdsgade 152, 8000 Aarhus