Spring til indhold
Hjem » Artikler » JANUARGUIDE

JANUARGUIDE

Alle Fredag og lørdage: Happy Hours på fairbar

Tid: 16:00-18:00 Lokation: Fairbar, Klostertorvet 6 Hak i SU’en: Gratis

Har du brug for en pause fra eksamenslæsningen, eller skal du måske fejre en veloverstået eksamen, vil der hver fredag og lørdag fra 16-18 være happy hour på Fairbar, hvor du kan købe en stor fadøl til en lille fadøls pris. Udvalget hos Fairbar er stort og lækkert, så hvis du har lyst til at starte aftenen ud med en spændende specialøl til en ikke-så-dyr pris, så er Fairbar stedet.

 

10/01: Fatter Fredagsbar

Tid: 15:00-04:00  Lokation: Fatter Eskil, Skolegade 25Hak i SU’en: Gratis indtil 21:00

Endnu et event til den læsetrætte, der har brug for et afbræk. Den 10. januar er der gang i den på Fatter Eskil. Fra 15-16 kan du få Top’en vi alle kender og elsker til en flad 10’er, og derefter er der gratis mad kl. 17 – rigtig godt på en SU! Kl. 22 er der koncert, så har du brug for en god aften med det hele, så er Fatter Eskil stedet denne fredag. Indgang er gratis indtil kl. 21.

 

18/01: Dødstaffel i Institut for Vild Analyse

Tid: 10:00-?? Lokation: Mejlgade 53 Hak i SU’en: gratis

Er du vild med langhårede, syrede samfundsdiskussioner, så er IVA noget for dig. De holder dødstaffel den 18., og beskrivelsen er som følger:
”Som en anden fugl Fønix, hænder det at vi brænder op ved denne tid på året. Men efter frokost begynder asken til vores gentagende forbavselse dog altid at spjætte med benene endnu en gang. Det kan til tider føles som en udød zombietilstand, andre gange som spillevende udødelighed. Spørgsmålet er altså endnu engang: hvordan slår vi den ihjel? Mød op og smid brænde på bålet eller se instituttet gå på vandet!

Vi starter kl. 10.00 i Mejlgade og slutter når vi er færdige. Vi skal bl.a. tale om: tænkningen i samfundet, tænkningen i instituttet, semesteret der er gået, semesteret der måske kommer, hjemmeside, måske Lacan’s fire diskurser? etc.”

 

22/01: Bogreception: Mellem Frygt og Håb

Tid: 18:30-19:30 Lokation: Kristian F. Møller boghandleren, Store Torv 5 Hak i SU’en: gratis

Mellem Frygt og Håb er en ny bog, hvor Michael Bach Henriksen og Bjørn Tulinius interviewer 18 store forfattere og tænkere, heriblandt Salman Rushdie, Slavoj Zizek og Aarhus Universitets helt egen Dorthe Jørgensen. Temaet er det 21. århundrede, og hvordan vi sammen kan holde fast i håbet i en tid med krig, katastrofer og opsplitning. Forfatterne til bogen vil onsdag den 22. januar være at finde til reception i Kristian F. Møller boghandleren kl. 18.30, hvor der vil være bogreception. Det er gratis, og man behøver ikke reservere plads.

 

28/01: Filmvisning: Processen

Tid: 18.00-21.00 Lokation: Øst for Paradis, Paradisgade 7-9 Hak i SU’en: 100 kr.

Processen af Franz Kafka er en af de helt store litterære klassikere. Josef K., hovedpersonen, fanges i en bureaukratisk proces, hvor han arresteres uden at få at vide, hvad han bliver anklaget for. Værket illustrerer det, mange kalder ”det kafkaske”, altså det tontunge eksistentielle bureaukrati, det levende mareridt, livets absurde labyrint. Øst for Paradis viser tirsdag den 28. den legendariske instruktør Orson Welles’ filmatisering af værket, og efter visningen vil der være debat med phd. Ludvig Goldschmidt, der forsker i det danske bureaukratis idéhistorie. Kom med og gå klogere derfra!

 

Det er ikke det helt store antal events, men hey – vi forstår jo, at du skal skrive eksamen. Mangler du flere overspringshandlinger, finder du dem her.